Jeg morede mig kosteligt med at spille en frø med et forstørrelsesglas, der lever af at opklare mysterier.

På en ø er der et dovendyr, som tror, at han bliver hjemsøgt af et g-g-spøgelse. Åh, nej. Hvem kan komme til bunds i dette meget vigtige mysterium? Ind træder Frog Detective. Som den amfibiske efterforsker kan jeg måske ikke bære en smart hat som Sherlock Holmes (på grund af min hovedform), men med et forstørrelsesglas i hånden er jeg den perfekte frø til at løse denne sag. Når alt kommer til alt, som min pingvinchef med det passende navn “Supervisor” fortæller mig, er jeg den næstbedste detektiv, der findes, kun overgået af den eneste ene, Hummerbetjenten. Og da det berømte krebsdyr har kløerne i andre sager, er det op til mig at finde ud af, hvad pokker der foregår. Er øen virkelig hjemsøgt? Hvorfor tror dovendyret, at et spøgelse har slået sig ned her? Og hvorfor soler en krokodille ved navn Fresh X sig derovre? Der er kun én måde at finde ud af det på.

Som en stor fan af spil, der involverer detektivarbejde, har jeg altid haft lyst til at prøve det frøformede eventyr. Heldigvis samler Frog Detective: The Entire Mystery alle tre sager, der oprindeligt blev udgivet separat, i én sjov oplevelse fra udviklerne Grace Bruxner og Thomas Bowker. Fra at finde sandheden om den uhyggelige sag i The Haunted Island til at finde ud af, hvorfor alt ikke er, som det ser ud til i The Case of the Invisible Wizard og køre rundt på en scooter i Corruption at Cowboy County, har det at spille Frog Detective bragt en smule tiltrængt fjolleri og latter ind i mit liv. Og det er nu en fast favorit.

Tricks af handelen

Frø-detektiven: Hele mysteriet

(Billedkreditering: Worm Club)

Som enhver god detektiv ved, er det at udspørge interessante dyr en sikker måde at få fat i vigtige spor eller oplysninger på. I den første sag, som fører mig til en måske hjemsøgt ø, begynder jeg at tale med en hummer ved navn Larry. Fyren fortæller mig, at der kommer uhyggelige, spøgelseslignende lyde fra en hule, men at indgangen er blokeret i øjeblikket. Da der ikke er andet at gøre, får jeg til opgave at finde de rigtige ting, så Larry kan lave nogle sprængstoffer, der kan rydde vejen. Du ved, normalt detektivarbejde. Efter at have talt med andre folk på øen bliver det klart, at alle har brug for noget, og til gengæld er de villige til at bytte med noget andet. Et puslespil-lignende aspekt kommer i spil, da du skal se, hvem der har hvad, og derefter finde ud af, hvordan du får og bytter hver genstand, indtil du har, hvad du har brug for til at opklare mysteriet.

Fra at tale med den generte mus Mo, som gerne vil imponere nogen, til fåret Noodle, som væmmes ved, at min trøje er lavet af uld, er den sande glæde ved Frog Detective at interagere med alle figurerne. Humor er absolut også kernen i det, der gør oplevelsen af at være detektiv nummer to så mindeværdig. Det er en komedie hele vejen igennem, og stort set hver eneste samtale, jeg har, får mig til at grine af den ene eller anden grund takket være hver enkelt karakters karakteristiske personlighed.

Billede 1 af 5(Billedkredit: Worm Club)(Billedkredit: Worm Club)(Billedkredit: Worm Club)(Billedkredit: Worm Club)(Billedkredit: Worm Club)Indie Spotlight

Laika: Ældes gennem blod

(Billedkredit: Headup Publishing)

Laika: Aged Through Blood er halvt blodigt Excitebike, halvt loddent Mad Max.

Alle cases er ret korte og vil ikke tage for lang tid at gennemføre, hvilket gør det til det perfekte spil at vælge og spille i korte intervaller eller alle på én gang, hvis du er så tilbøjelig. Uden at ødelægge nogen af de mysterier, du skal løse, føles den anden og tredje sag lidt større end den første, med flere personer at møde og interviewe og lidt større steder at udforske, især i den sidste sag i Cowboy County, hvor du er udstyret med en scooter til at suse rundt på.

Da du har mere at holde styr på, efterhånden som du skrider frem, får du en praktisk notesbog i begyndelsen af den anden sag til at notere alle de interessante dyr, du møder – med et muligt motiv for den pågældende forbrydelse, eventuelle forsigtige oplysninger, de kan afsløre om sig selv eller sagen, og hvilken genstand de i øjeblikket er ude efter. Det giver dig mulighed for at føre en liste, som du hele tiden kan vende tilbage til. Den begejstring, jeg følte, da jeg fik mulighed for at dekorere forsiden af notesbogen med alle mulige forskellige klistermærker, kan ikke overvurderes. Jeg ved ikke, hvor lang tid jeg brugte på at placere dem alle sammen for at give den et personligt præg, men min tid har aldrig været bedre brugt.

Frog Detective leger så meget med idéen om whodunnit, og det er så sjovt at være den berømte frø, der opklarer mysterier. Der er også noget vidunderligt fjollet ved 3D-tegnestilen, som bare egner sig til komedien. Jeg kan ikke huske, hvornår et spil sidst har muntret mig så meget op, som Frog Detective gjorde. Jeg elskede hvert minut af dets fjolleri… øh, jeg mener, meget vigtige detektivarbejde. Hvis du har brug for noget, der får dig til at smile, eller endnu bedre, grine, er The Entire Mystery værd at samle op.

Frog Detective: The Entire Mystery er ude nu til Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5 og Switch. Hvis du vil se, hvilke andre spil vi har nydt, kan du tjekke vores Indie Spotlight-serie, eller se frem til fremtidige udgivelser med vores oversigt over kommende indiespil.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.