Jeg kan ikke bære den bedste rustning i RPG’er, fordi det får mig til at føle mig som en idiot – nu har jeg forkastet Fashion Souls og omfavnet schlub-metaen

Er det bare mig, eller er der noget meget tilfredsstillende ved at klæde sin karakter i et rollespil på som det, der svarer til en normal person i den pågældende verden? Personligt, medmindre straffen for at ignorere optimering er helt brutal, går jeg i kamp i det, der svarer til jeans og flannel i den pågældende setting, uanset stats. Og når nogen dukker op i en gylden brystplade og en brændende hjelm eller LED-beklædte cyber-bodysuits … Ja, så kan de ikke undgå at virke lidt fjollede. Men hvorfor er det sådan?

Da jeg gennemspillede Ghost of Tsushima som forberedelse til pc-udgivelsen, kunne jeg huske, at denne vane virkelig kom til udtryk. Det første “rustningssæt”, du får i det spil, er bare nogle lette rejsekåber, ret ubestemmelige sammenlignet med de udsmykkede kabutos og cuirasses, du får senere. Sammen med en bred bondehat af strå ser Jin stort set ud som alle andre, bare en i mængden. Senere begynder du at låse op for udstyr, der er mere passende for en frygtelig hævner – uhyggelige ansigtsmasker og forfædres pladerustning – men jeg fandt mig selv ret lunken over for disse ting og vendte altid tilbage til kåberne og stråhatten.

Stil frem for substans

(Billedkredit: Sucker Punch)

Men det var kun begyndelsen. Det skete igen, da min Baldur’s Gate 3-munk tilbragte det meste af kampagnen iført det mest ubestemmelige lejrtøj, jeg kunne finde til dem: en let tunika og ridebukser, der føltes som Faeruns svar på joggingbukser og en t-shirt. Munken egner sig ganske vist bedre til dette valg, da han er en klasse, der undgår udstyr og rustning til fordel for ubevæbnet kamp, men det sædvanlige valg for sådan en karakter er elegante, fritflydende klæder, ikke en havnearbejders reservedele. Det samme skete igen i Cyberpunk 2077, hvor V slentrede rundt i Night City i en bomberjakke direkte fra velgørenhedsbutikkens discountkasse, og min Sea of Thieves-avatar var aldrig gladere, end når han var i flossede shorts og en slidt vest og afviste de forskellige fjerklædte hatte, som spillet skubbede mig i retning af.

Mange kalder den slags for “modesjæle”, hvor en figurs udrustning vælges ud fra stil snarere end statistik, men jeg er ikke sikker på, at det er præcis det, der sker her – primært fordi mine figurer aldrig ser særlig stilfulde ud. De førnævnte gyldne dragter og det forudbestilte udstyr, som jeg talte om – de føles mere som fashion souls-tankegangen i aktion. At bære en glamourøs kappe og metalvinger er noget helt andet end det pragmatiske, funktionelle udstyr, jeg gerne ser mine figurer i.

Sea of Thieves

(Billedkredit: Rare)

Er det bare mig, eller er der noget meget tilfredsstillende ved at klæde sin karakter i et rollespil på som det, der svarer til en normal person i den pågældende verden? Personligt, medmindre straffen for at ignorere optimering er helt brutal, går jeg i kamp i det, der svarer til jeans og flannel i den pågældende setting, uanset stats. Og når nogen dukker op i en gylden brystplade og en brændende hjelm eller LED-beklædte cyber-bodysuits … Ja, så kan de ikke undgå at virke lidt fjollede. Men hvorfor er det sådan?

Da jeg gennemspillede Ghost of Tsushima som forberedelse til pc-udgivelsen, kunne jeg huske, at denne vane virkelig kom til udtryk. Det første “rustningssæt”, du får i det spil, er bare nogle lette rejsekåber, ret ubestemmelige sammenlignet med de udsmykkede kabutos og cuirasses, du får senere. Sammen med en bred bondehat af strå ser Jin stort set ud som alle andre, bare en i mængden. Senere begynder du at låse op for udstyr, der er mere passende for en frygtelig hævner – uhyggelige ansigtsmasker og forfædres pladerustning – men jeg fandt mig selv ret lunken over for disse ting og vendte altid tilbage til kåberne og stråhatten.

Stil frem for substans

(Billedkredit: Sucker Punch)

Men det var kun begyndelsen. Det skete igen, da min Baldur’s Gate 3-munk tilbragte det meste af kampagnen iført det mest ubestemmelige lejrtøj, jeg kunne finde til dem: en let tunika og ridebukser, der føltes som Faeruns svar på joggingbukser og en t-shirt. Munken egner sig ganske vist bedre til dette valg, da han er en klasse, der undgår udstyr og rustning til fordel for ubevæbnet kamp, men det sædvanlige valg for sådan en karakter er elegante, fritflydende klæder, ikke en havnearbejders reservedele. Det samme skete igen i Cyberpunk 2077, hvor V slentrede rundt i Night City i en bomberjakke direkte fra velgørenhedsbutikkens discountkasse, og min Sea of Thieves-avatar var aldrig gladere, end når han var i flossede shorts og en slidt vest og afviste de forskellige fjerklædte hatte, som spillet skubbede mig i retning af.

Mange kalder den slags for “modesjæle”, hvor en figurs udrustning vælges ud fra stil snarere end statistik, men jeg er ikke sikker på, at det er præcis det, der sker her – primært fordi mine figurer aldrig ser særlig stilfulde ud. De førnævnte gyldne dragter og det forudbestilte udstyr, som jeg talte om – de føles mere som fashion souls-tankegangen i aktion. At bære en glamourøs kappe og metalvinger er noget helt andet end det pragmatiske, funktionelle udstyr, jeg gerne ser mine figurer i.

(Billedkredit: Rare)

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.