Hvad hvis alle konspirationsteorier faktisk var sande? Department of Truth undersøger i den nye Tynion og Simmonds titel

(Billedkredit: Image Comics)

Batman-forfatteren James Tynion IV dykker langsomt ned i sin fascination af sammensværgelser i den kommende Image Comics-serie Serien Department of Truth med kunstneren Martin Simmonds.

Det hele starter, når hovedperson Cole Turner finder ud af, at alle de sammensværgelsesteorier, du har hørt og jokt om i det virkelige liv, faktisk er sande, men dækket af en hemmelighedsfuld organisation kaldet Department of Truth.

(Billedkredit: Image Comics)

John F. Kennedys mord? En bekræftet sammensværgelse.

Reptiliske shapeshifters? De eksisterede faktisk.

Jorden er flad? Flat-Earthers har faktisk ret.

Planlagt til debut 30. september, Department of Truth’s Tynion og Simmons talte med Newsarama om deres kærlighed til konspirationsteorier, deres langsigtede planer for denne skaberejede serie, og hvordan de kom sammen i første omgang.

Newsarama: James, Martin, hvorfor nyder du sammensværgelsesteorier?

James Tynion IV: Jeg tror, ​​der er noget meget menneskeligt ved at blive trukket mod verdens hemmelige historier.

Da jeg var barn voksede jeg op på den slags ‘non-fiction’ bøger om UFO-møder og cryptids. Da jeg voksede op, blev jeg tiltrukket af fiktion, der udforskede verdens hemmelige skjulte sandheder. Jeg elskede at læse om hemmelige samfund og alt dette. Fra college begyndte jeg at se filmen JFK et par gange hvert år.

(Billedkredit: Image Comics)

Jeg har altid været skeptisk og aldrig drak Kool-Aid fuldt ud, men det er ærligt vigtigt at huske os selv nogle gange på, at den historie, vi får undervisning i skoler, ikke nødvendigvis er verdens ægte historie. Det ramte mig hårdest, da Donald Trump blev valgt til præsident, og ligesom mange andre liberale var jeg helt blind. Jeg boede i en fiktiv version af Amerika, hvor dette ikke var muligt, og jeg vidste, at jeg var nødt til at begynde at revurdere verden omkring mig.

Og så begyndte jeg at se venner, som jeg troede var immune over for denne slags skuespil, retweetende sammensværgelser, der spillede direkte ind i den amerikanske venstrefløjs vision om Amerika, og jeg indså, at ingen af ​​os er immune. Jeg begyndte at udpakke historien og flyttede bagud til oprettelsen af ​​den nuværende verdensorden i slutningen af ​​Anden Verdenskrig.

Så meget er blevet mytologiseret for at få os til at behandle verden på en bestemt måde. Og jeg begyndte at forestille mig en organisation, der havde til opgave at opretholde en bestemt version af ‘sandheden’, der havde haft succes gennem det 20. århundrede, men som begyndte at mislykkes i det 21. århundrede med en stigning i alternative konkurrerende sandheder. Og så så jeg en hel masse 70’ers sammensværgelseshrillere, og jeg var ude på løbene.

(Billedkredit: Image Comics)

Nrama: Vil du kun se på amerikanske sammensværgelsesteorier eller konspirationsteorier fra andre lande?

Tynion: Sandhedsdepartementet vil bestemt centrere sig om Amerika, men i betragtning af at det virkelige Amerika har centreret sig i verdenspolitikken så længe, ​​vil det helt sikkert også indgå i andre slags konspirationshistorier.

Jeg voksede op katolsk, og den katolske kirke er dens egen lynstang til sammensværgelse, så vær ikke overrasket, hvis du også ser et par tråde dukke op fra den retning.

Nrama: Du udforsker også ideen om falske minder. Hvad fascinerede dig med at sprøjte dette ind i en historie om konspirationsteorier?

Tynion: Jeg har altid været fascineret af Satanic Panic i 80’erne og begyndelsen af ​​90’erne. Hvor almindelig og udbredt troen var, at satanisk ritualmisbrug var reel, og efter næsten et årti var der ikke nogen bekræftet sag, der nogensinde blev retsforfulgt i landet.

Det er fascinerende, fordi Satanic Panic er forgængeren for alle de Pizzagate og Q-relaterede sammensværgelser i de sidste fem år, så det tapper tydeligt på nogle af vores grundfrygt. ideen om en slags anden med truende hensigt mod vores børn. Men for dem der ikke ved, hvad der blev sat ind i den sataniske panik (og en bølge af nutidige fremmede bortførelseskonti), blev disse umulige historier hentet fra børn og menes at være undertrykte minder.

(Billedkredit: Image Comics)

Der er åbenbart en reel og etisk måde at håndtere undertrykte minder på, men tilbage i 80’erne trak de historier om, at børn blev skyllet ned på toiletter i underjordiske huler af deres børnehaveklærere for at udføre sataniske ritualer. Du kan læse udskrifterne og se, hvordan børnene blev ført til at bekræfte, hvad terapeuterne bad dem uden hensyntagen til sandheden.

Men ideen om en hovedperson i dag, der har disse minder, han ved, ikke er sandt, kastes ind i en verden, hvor sandheden er mere subjektiv, føltes som et rigt rig område for mig. Hvert menneskeliv er en mikrokosmos af den slags fiktiv historie, som samfund gør.

Nrama: Martin, bogen har en meget tydelig stil – hvordan gik du til at vælge udseendet?

Martin Simmonds: Først og fremmest skiftede jeg fra digital til analog til dette. Vi ønskede, at det skulle se ridset ud og rodet, og som det siden er blevet beskrevet, med et udseende af fundne optagelser. At gå tilbage til maling og papir virkede som den bedste løsning på dette og tilføjede også collage og fotografering til en vis grad.

Der er nogle digitale elementer – en hel del af farven og andre forbedringer, men vi ville virkelig fange en organisk følelse, som jeg synes sker mere effektivt, når du lægger pen og maling på det faktiske papir.

Nrama: Fortæl os lidt om bogens hovedpersoner.

Tynion: Cole Turner, der har deltaget i en satanisk ritualmisbrugsret tilbage i sin ungdom, har brugt sit liv besat af konspirationsteorier. Han arbejdede med FBI og overvågede sammensværgelser, der voksede i hvide supremacistfora, og i sin fritid forsøgte han at forstå, hvorfor nogle mennesker er tiltrukket af at tro på ting, der ikke er sande. Efter at være blevet fejet ind i noget umuligt, bliver han rekrutteret til Department of Truth af en kvinde ved navn Ruby.

Ud over det. Et nøglemedlem i kernens rollebesætning er en spoiler, og jeg vil sikre mig, at den sidste side i bogen ikke er forkælet for så mange mennesker som muligt.

Nrama: Hvad var din kunstneriske proces med at komme med karakterkoncepterne?

Simmonds: James havde allerede sendt mig nogle beskrivelser af hovedpersonerne, så det var mit udgangspunkt, og vi vidste, at vi ønskede, at den kunstneriske stil skulle have en realistisk fornemmelse af den, så det gjorde det ret nemt at skabe udseendet på vores hovedpersoner, Cole og Ruby.

(Billedkredit: Image Comics)

Andre figurer tog yderligere overvejelser – for eksempel var den fiktive kvinde blevet beskrevet for mig af James, og vi vidste, at vi ville have noget foruroligende ved hendes udseende. James beskrev hende med X’er for øjnene og klædte sig alt i rødt, men jeg regnede med, at vi var nødt til at kontrastere det med et element af glamour i håb om, at det ville forstærke de mere underlige elementer, deraf retrokjolen og tørklædet. Forhåbentlig får vi se noget sejt cosplay af denne karakter!

The Star-Faced Man er mærkeligere. Vi ville have noget mareridt og uhyggeligt, så vi besluttede at udvikle designet med modelfremstilling og fotografering, så han ser meget anderledes ud end alt andet omkring ham. Vi skabte en model af hans hoved, fotograferede den og brugte collage på siden for at få ham til at virke særlig andenverdig. Og det ser ud til at have ramt en nerve med folk, fra de forhåndsvisning af billeder, vi har frigivet af Star-Faced Man, er vi allerede begyndt at se noget fantastisk fanekunst baseret på ham. Jeg ser virkelig frem til at se mere!

Nrama: Hvordan oprettede I to til bogen?

Simmonds: Jeg var allerede en stor fan af James ‘arbejde, så det var i sig selv nok, men når han først forklarede mig, hvad projektet var, og sendte mig projektbibelen, der kortlagde serien, vidste jeg, at det var lige op ad min gade. Jeg har altid elsket konspirationsteorier centreret omkring ufologi, men Department of Truth beskæftiger sig overvejende med sammensværgelser uden for dette område, og det var meget tiltalende. Det betød, at jeg ville have mulighed for at udforske nye tilgange til mit kunstværk og arbejde på noget, der udfordrer både kunstnerisk og tematisk.

(Billedkredit: Image Comics)

Tynion: Jeg havde kendt Martins arbejde gennem Punk’s Not Dead og Friendo, men det var først, da jeg så en række In oktober-stykker, som han gjorde for et par år siden, at jeg vidste, at han var manden til jobbet.

Jeg havde chattet med Matt Rosenberg om, hvem min drømmekunstner var til bogen, og jeg sagde dybest set “Jeg ville ønske, jeg kunne finde en hybrid mellem Bill Sinkiewicz og Dave McKean, som de var omkring 1990” og Matt spurgte, om jeg havde set Martins arbejde. At se disse oktober-stykker, som var skritchier og blækere end hans arbejde, jeg havde set før, fik det til at klikke, og jeg rakte ud til ham for at spørge, om han var interesseret i at arbejde sammen, og om han havde nogen interesse i at skubbe længere ind i den stil. Heldigvis var han det. Det var lige før New York Comic Con, 2018.

Nrama: Hvordan har din samarbejdsproces været?

Tynion: Ærligt talt fortsætter jeg med at smide alle de vanvittige ting i mit hoved på Martin for at se, hvad han laver mad. Opadrettede med at hvert emne er enkeltstående betyder, at hvert emne kommer med sine egne æstetiske besynder. Jeg prøver at overtænke og overgå mig selv. Lige nu er mit yndlingsnummer Issue 3, fordi Martin så vildt oversteg mine forventninger fra scriptet. Før det var det spørgsmål 2. Jeg er sikker på, at hvis du spørger mig om en måned eller deromkring, vil det være nummer 4.

Nrama: Hvor mange emner vil du have, at denne historie skal køre for?

Tynion: Oprindeligt skrev jeg en oversigt over 15 udgaver, men siden vi er kommet i bevægelse, udvides den til ca. 32 udgaver. Der er meget historie og materiale til min med denne bog, og jeg er meget begejstret for at komme til minen.

(Billedkredit: Image Comics)

Nrama: James, dette er din første serie til Image Comics, hvorfor tror du, at denne titel var den perfekte pasform for udgiveren sammenlignet med Boom! Studios og nogle af de andre udgivere, du har arbejdet med tidligere?

Tynion: Jeg har været enormt heldig at arbejde med mange gode forlag i min karriere. Det er klart, at jeg har gjort en masse arbejde med Boom! Studios, og jeg vil altid være loyale over for dem for at satse så hårdt på mig så tidligt i min karriere. Jeg har fordelen ved at have to franchiser, der kører med Boom! lige nu i Something is Killing the Children og Wynd, som begge går meget godt.

Men i slutningen af ​​dagen deler jeg rettighederne til al min Boom! ejendomme med virksomheden, og der er grænser for, hvor langt jeg kan skubbe tingene. Den største fordel for Image ud over at blive en del af dets store historie er, at det er rent skaberejede tegneserier. Når jeg fik tommelfingeren op, at jeg kunne lave bogen, byggede jeg det hele med mit eget håndplukkede hold. Det hjalp med, at jeg havde en vision for projektet, og jeg fandt en kunstner så villig til at skubbe sig selv som mig.

Det har været en enorm mængde arbejde, effektivt at arbejde på en billedtitel er som at køre din egen virksomhed, men som en, der kan lide at kontrollere hvert trin i den kreative proces, har det været yderst glædeligt. Jeg har elsket at arbejde direkte med mit team for at skabe et visuelt sprog til denne bog, der er helt sin egen. Det virkede som den perfekte bog til at give hele billedprocessen en testkørsel. Indtil videre har det været yderst glædeligt.

(Billedkredit: Image Comics)

Nrama: James, til fans af Batman, Noget dræber børnene, og dit andet arbejde, hvad tror du, de vil nyde godt af The Department of Truth?

Tynion: For Batman-fans håber jeg, at dette appellerer til detektivet i dig.

For fans af Something is Killing the Children håber jeg, at dette appellerer til din kærlighed til horrorgenren. Department of Truth hviler lige i det thriller / horror-rum midt mellem de to.

Forestil dig en X-Files, der går til nogle mere rare, mere eksistensielle steder.

Den anden touchstone, som jeg vil pege på, er de klassiske, langvarige Vertigo-serier, hvor det føltes som hver bue, du lærte lidt mere om verden. Fabler var lige så meget en primer i eventyrverdenen, som det var en historie, der brugte alle dele af det.

Jeg ønsker, at folk, der virkelig er nysgerrige efter historien om konspirationsteorier, skal nyde denne bog, se hvordan den udforsker hver af teorierne gennem fiktion. Det, som jeg håber, folk virkelig kan lide ved bogen, er at hvert emne vil være fundamentalt enkeltstående. Der er større, der bygger mytebuer, og at læse hele historien vil give dig meget at tygge på, men jeg gør mit bedste for at gøre hvert eneste nummer til noget komplet i sig selv.

(Billedkredit: Image Comics)

Nrama: Og på en sidste note, hvad er din yndlings konspirationsteori?

Tynion: JFK-mordet og alle dets permutationer er virkelig mor til alle konspirationsteorier. Det er det, jeg har læst mest, og vil fortsætte med at læse mere og mere om hele mit liv.

Men den teori, der virkelig fanger mit sind for nylig, er Phantom Time Hypothesis. Ideen om, at Karl den Store er en fiktion, og omkring 300 år i middelalderen blev opfundet af den katolske kirke for at få folk til at tro, at Roms fald var meget længere siden, end det faktisk var.

Min anden yndlings konspirationsteori er det vilde vesten, og hvordan den forbinder sig med ovenstående idé. Fiktive perioder i historien skaber vi for at skubbe traumer længere og længere ind i fortiden. Jeg synes det er rimeligt at sige, at det bliver et tilbagevendende emne i Department of Truth.