Hemmeligheden bag et Manor Lords-løb med kun træ er skatteunddragelse og at lyve for dine landsbyboere

Mit folk fryser og er sultne, og så vidt jeg kan se, virker de ikke særlig glade for at være en del af mit store eksperiment. Jeg prøver at bevise, at det er muligt at fuldføre Manor Lords ved kun at høste én ressource: træ. Det betyder ingen gårde, ingen hønsegårde eller køkkenhaver. Heller ingen jernminer, lergrave eller stenbrud. Jeg samler ikke engang brænde.

Men i stedet for begejstring over udsigten til at bevise, at man kan læne sig op ad denne middelalderlige bybyggers handelsnetværk for at skaffe alt, hvad man skal bruge for at opbygge en blomstrende by, er mine folks moral bekymrende lav. De har måske hørt, at mine tidligere forsøg to gange er endt i spøgelsesbyer med udsultede kroppe og bygninger, der er brændt ned af banditter, men fremskridt kræver ofre.

Den umiddelbare udfordring er at holde mit folk mætte og varme. Der er rigeligt med mad og brænde til at starte byer; du skal bare bygge en skovhuggerhytte eller en jagtlejr og sende dine folk ud efter brænde og vildt. Men fordi jeg ikke tillader mig selv at høste disse ressourcer, må jeg finde en ny kilde.

Et niveau over det sædvanlige

Skærmbillede af Manor Lords

(Billedkredit: Slavisk magi)

Den eneste måde at få fat i det, jeg har brug for, er at fælde træer i en skovhuggerlejr, omdanne dem til planker i savværket og sælge dem gennem handelsposten for at tjene penge til at importere alt det, jeg ikke kan få fat i lokalt. Der er både mad og brænde til salg på handelsstationen, men de har en ublu importskat. Jeg får to mønter for hver planke, jeg sælger, mens det koster 12 at importere et enkelt stykke kød. Med fem sultne landsbyboere skal jeg sælge 30 planker hver måned bare for at holde dem mætte. I mit første forsøg var mine folk lige ved at tjene nok, da jeg fik en hård lektion i markedskræfterne, og det blev deres død.

Som ethvert medlem af overklassen vil fortælle dig, er der måder at omgå skatter på.

I Manor Lords svinger varernes værdi alt efter, hvad der handles med. Fordi jeg oversvømmede markedet med planker, faldt deres værdi til en enkelt mønt, før de handlende nægtede at købe dem overhovedet. Indbyggerne i Village One døde sultne og med et lager fyldt med usælgeligt træ. Hvis denne by, der kun har træ, skal overleve, er jeg nødt til at finde en anden indtægtskilde, før markedet for planker kollapser, og mine folk løber tør for penge til at købe mad. Heldigvis kan jeg få lidt mere tid; som ethvert medlem af overklassen vil fortælle dig, er der måder at omgå skatter på.

Mit folk fryser og er sultne, og så vidt jeg kan se, virker de ikke særlig glade for at være en del af mit store eksperiment. Jeg prøver at bevise, at det er muligt at fuldføre Manor Lords ved kun at høste én ressource: træ. Det betyder ingen gårde, ingen hønsegårde eller køkkenhaver. Heller ingen jernminer, lergrave eller stenbrud. Jeg samler ikke engang brænde.

Men i stedet for begejstring over udsigten til at bevise, at man kan læne sig op ad denne middelalderlige bybyggers handelsnetværk for at skaffe alt, hvad man skal bruge for at opbygge en blomstrende by, er mine folks moral bekymrende lav. De har måske hørt, at mine tidligere forsøg to gange er endt i spøgelsesbyer med udsultede kroppe og bygninger, der er brændt ned af banditter, men fremskridt kræver ofre.

Den umiddelbare udfordring er at holde mit folk mætte og varme. Der er rigeligt med mad og brænde til at starte byer; du skal bare bygge en skovhuggerhytte eller en jagtlejr og sende dine folk ud efter brænde og vildt. Men fordi jeg ikke tillader mig selv at høste disse ressourcer, må jeg finde en ny kilde.

Et niveau over det sædvanlige

(Billedkredit: Slavisk magi)

Den eneste måde at få fat i det, jeg har brug for, er at fælde træer i en skovhuggerlejr, omdanne dem til planker i savværket og sælge dem gennem handelsposten for at tjene penge til at importere alt det, jeg ikke kan få fat i lokalt. Der er både mad og brænde til salg på handelsstationen, men de har en ublu importskat. Jeg får to mønter for hver planke, jeg sælger, mens det koster 12 at importere et enkelt stykke kød. Med fem sultne landsbyboere skal jeg sælge 30 planker hver måned bare for at holde dem mætte. I mit første forsøg var mine folk lige ved at tjene nok, da jeg fik en hård lektion i markedskræfterne, og det blev deres død.

Skærmbillede af Manor Lords

Som ethvert medlem af overklassen vil fortælle dig, er der måder at omgå skatter på.

I Manor Lords svinger varernes værdi alt efter, hvad der handles med. Fordi jeg oversvømmede markedet med planker, faldt deres værdi til en enkelt mønt, før de handlende nægtede at købe dem overhovedet. Indbyggerne i Village One døde sultne og med et lager fyldt med usælgeligt træ. Hvis denne by, der kun har træ, skal overleve, er jeg nødt til at finde en anden indtægtskilde, før markedet for planker kollapser, og mine folk løber tør for penge til at købe mad. Heldigvis kan jeg få lidt mere tid; som ethvert medlem af overklassen vil fortælle dig, er der måder at omgå skatter på.

Når du får dine byer til at vokse i Manor Lords, optjener du udviklingspoint – kraftfulde opgraderinger, der låser op for passive fordele eller avancerede bygninger. En af disse, Foreign Suppliers, giver dig mulighed for at tilføje boder til din bys markedsplads, hvor landsbyboerne kan købe brød og brænde uden at betale importtold. Så længe jeg har penge, vil mine folk købe de mest nødvendige ting til lave priser. Det er ikke nok til at trives, men det forhindrer dem i at sulte.

Du får dit første udviklingspunkt efter at have bygget et par huse, hvilket er nemt nok, da de kun kræver træ at bygge. Hvis der er noget, jeg har, så er det træ. Og døde landsbyboere, men også træ. For at tjene mere skal jeg dog opgradere husene, og det kan jeg kun gøre, når beboerne har adgang til en lang række ressourcer, som jeg ikke kan få lokalt. Selv om mit folk ikke længere er i overhængende fare for at sulte, har jeg faktisk ikke løst problemet med, at markedet for planker er brudt sammen; markedsboderne betyder bare, at de penge, jeg tjener, rækker længere. Der er også en større bekymring: I slutningen af år to i Manor Lords vil banditter angribe mit territorium. De vil stjæle alt, hvad der ikke er naglet fast, og brænde alt, hvad der er – hvilket var den sørgelige skæbne for Village Two.

Herregården Lords

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra GamesRadar+

Ugentlige oversigter, fortællinger fra de samfund, du elsker, og meget mere

Kontakt mig med nyheder og tilbud fra andre Future-brandsModtag e-mail fra os på vegne af vores betroede partnere eller sponsorerVed at indsende dine oplysninger accepterer du vilkår og betingelser og fortrolighedspolitik og er 16 år eller derover.

Tricks fra branchen

Skærmbillede af Manor Lords

(Billedkredit: Slavisk magi)

Normalt er den bedste måde at forberede sig på et banditangreb på at bygge en herregård. Den administrative bygning er hjemsted for din herre og giver dig mulighed for at beskatte dit folk. Den kommer også med et følge af fem tungt bevæbnede soldater. Sammen med en milits af landsbyboere bevæbnet med spyd kan denne styrke afværge banditterne. Problemet, som min anden landsby opdagede, er, at følget er sultne, sultne drenge, og en lille smule brød fra markedet er ikke nok til at holde dem kørende. Da banditterne ankom, var soldaterne sultet ihjel på herregården. Banditterne skar sig lige igennem de udmagrede spydmænd, jeg kunne mønstre, og brændte min landsby ned til grunden.

Mit folk fryser og er sultne, og så vidt jeg kan se, virker de ikke særlig glade for at være en del af mit store eksperiment. Jeg prøver at bevise, at det er muligt at fuldføre Manor Lords ved kun at høste én ressource: træ. Det betyder ingen gårde, ingen hønsegårde eller køkkenhaver. Heller ingen jernminer, lergrave eller stenbrud. Jeg samler ikke engang brænde.

Men i stedet for begejstring over udsigten til at bevise, at man kan læne sig op ad denne middelalderlige bybyggers handelsnetværk for at skaffe alt, hvad man skal bruge for at opbygge en blomstrende by, er mine folks moral bekymrende lav. De har måske hørt, at mine tidligere forsøg to gange er endt i spøgelsesbyer med udsultede kroppe og bygninger, der er brændt ned af banditter, men fremskridt kræver ofre.

Den umiddelbare udfordring er at holde mit folk mætte og varme. Der er rigeligt med mad og brænde til at starte byer; du skal bare bygge en skovhuggerhytte eller en jagtlejr og sende dine folk ud efter brænde og vildt. Men fordi jeg ikke tillader mig selv at høste disse ressourcer, må jeg finde en ny kilde.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.