Hades lærte mig at omfavne fiasko lige i tide til Elden Ring

"Hades (Billedkredit: Supergiant Games)

Jeg spillede Hades for første gang for et par uger siden og blev øjeblikkeligt (og overraskende) tilsluttet. Gentagen fiasko er noget, jeg kæmper med i spil – det er derfor, jeg har undgået fra Software -titler som Bloodborne og Sekiro, og oprindeligt afskrev Hades som “for hårdt” for mig. Men jo mere af Hades jeg spillede, jo hurtigere indså jeg, at udvikler Supergiant Games belønner dig for hvert forsøg i stedet for at straffe dig for at prøve – bevæbner mig for endnu et løb med oplevelsen, viden og opgraderinger, som jeg havde tjent undervejs.

Pludselig blev mislykket en vej fremad, og min mening om vanskelige spil begyndte at skifte. Udfordrende spil kan stadig være venlige, de kan stadig have, at du skal få succes i dem, selvom deres tilgange er forskellige. Fromsoftware -præsident Hidetaka Miyazaki sagde for nylig, at han “føler undskyldende” over for spillere besejret af hans spil, og jeg tror, ​​at tankesæt hjalp med at informere Elden Ring, som har lovet (og nu bevist), at det er mere tilgængeligt end alle de andre Dark Souls -spil. Med det er jeg klar til endelig at give et Fromsoftware -spil et ordentligt forsøg. Elden Ring ligger foran, og jeg går mod det med selvtillid takket være min oplevelse med Hades.

Fejl som lærer

"Bedste

(Billedkredit: Supergiant Games)

Hades giver dig kun et våben til at starte med, men du kan låse andre op ved at indsamle valuta på dine (sandsynligvis) mislykkede løb. Efter at have været grundigt trukket på løb ved hjælp af sværdet og spydet, beslutter jeg at bruge det skjold, jeg låste op, og troede, at jeg har brug for den beskyttelse, det kan tilbyde mere end noget andet. Men jeg ser ikke ud til at få fat i at dirigere min blok mod projektiler og falde, før jeg kan komme til Hades. Da Zagreus respawns, der langsomt går ud af en pulje af blod tilbage i Hades House, føler jeg mig emboldened til at give det endnu en gang – selvom hovedpersonen selv er klart frustreret over at være tilbage i begyndelsen igen. ”Urrghh, forbandet det,” siger han og udtaler en linje af mine, der normalt går foran mig med at holde op med et spil, der har kiklet min røv.

I stedet for at dele Zagreus ‘stemning, går jeg ind i våbenrummet, hvor jeg beslutter at prøve et nyt våben: Malfons tvillingeknæve. Inden for få minutter er det tydeligt, at jeg og de mere aggressive næve fungerer godt sammen, især med nogle angrebsboons (power-ups), der blev tegnet på det send lyn, der hopper mellem fjender. Men med alt for lidt XP, der går ind i den første store bosskamp og ingen helbred mellem mig og det, ved jeg, at dette ikke bliver et godt løb. Megara falder mig hurtigere, end jeg gerne vil indrømme.

”Jeg går igen,” siger jeg, før jeg trækker en liste over Hades -tip og tricks. Jeg lærer, at vi har brugt spejlet fra Night Upgrade Station forkert, da jeg ikke havde nogen idé om, at der var flere muligheder for mig at bruge min hårdt tjente valuta i spillet på. Her er hvor Hades er meget venligere end andre Roguelikes: Du kan tjene mørke i nogle af dens fangehuller (sammen med flere andre typer valuta), der kan bruges til at købe opgraderinger, før du hopper ind i dit næste løb. Spejlet af natopgraderinger lader mig investere i tre ekstra liv, hvilket giver mig lidt mere polstring, der sikrer en død i hænderne på Megara, betyder ikke den hurtige ende af et løb, som det havde gjort før.

Jeg mister fortsat, men modløshed aldrig fuldt sætter ind, da jeg ved, at Hades ryster sin pose med værktøjer, før du lader dig stikke din hånd i posen igen. Hver løb vil være anderledes, så det er meget lettere at føle sig mindre som om jeg personligt fejler, og mere som rullerne bare ikke er til min fordel. Når jeg endelig besejrer Hades og indser, at jeg bliver nødt til at gå tilbage gennem dette igen for at få den “sande” ende, er jeg begejstret snarere end besejret – hvad fanden har dette spil gjort mod mig?

Løftet om fiasko

"`Kæmper

(Billedkredit: FromSoftware)

Hades er et godt eksempel på, hvor vanskelige spil kan give spillerne et rimeligt sæt værktøjer til at slå dem. Selvfølgelig kan disse værktøjer være lidt forskellige hver gang, hvilket resulterer i visse kørsler, der føles som et tab lige ud af porten, men selv de mislykkede løb har værdi. Et dårligt løb kan hjælpe dig med at finpudse, hvilken slags bygger du skal jage til fremtidige løb, hvilket får mig til at tro, at Supergiant er enig med Yoda, når det kommer til fiasko: “Den største lærer, fiasko er.” Hades var det perfekte spil til at lære mig, hvordan man holder ud i lyset af gentagne fejl.

Men Souls -spil nærmer sig traditionelt fiasko som lidt mere end en påmindelse om at blive god. Et forsøg på at spille Dark Souls remasteret sidste år efterlod mig i en dårlig stemning, da de gentagne gauntlets, der førte ind i boss -porte, tilbød meget lidt variation og en overflod af røvkespark. Jeg ville gå op til en tidlig spilchef, få mine tænder sparket ind og genstarte ved det sidste redningspunkt, tvunget til at møde de samme fjender endnu en gang med de samme våben i hånden og det samme dygtighedsset. Den eneste mulighed i traditionelle Souls-spil er at kæmpe tilbage gennem en velkendt line-up af fjender og tage endnu et skud på den samme chef igen og igen, indtil du går i gang. Det eneste, du får, når du fejler, er et andet skud.

Men Elden Ring er anderledes. Ligesom Hades er fiasko mere en læringsmulighed, en chance for at gå “Okay, jeg er ikke klar til den sti, lad os gå en anden vej.” Elden Ring’s Open World giver dig tid og plads til at udforske landene mellem, udjævne din karakter og finde bedre våben og/eller rustning til at hjælpe dig med hårdere kampe. Den første store historiechef, Margit The Fell Omen, er berygtet vanskelig – men du behøver ikke at gå ind i den kamp med det samme. I stedet kan du tage nogle lettere fjender ned og opbygge din karakter og selvtillid, før du prøver at nedtage store Beasties. Det er tilføjelsen af ​​valget til FromSoftware -formlen, der gør det mere tilgængeligt for spillere som mig, der finder gentagne gange døende uden nogen fremadrettede fremskridt til at være nedslående.

Jeg opgav Dark Souls og lovede aldrig at sætte mig igennem den slags mentale kvaler igen. Men Hades lærte mig, hvordan man omfavner fiasko og bruger det til at brænde fremtidige forsøg på succes. Denne Elden -ring vil også give mig valg betyder, at jeg kan tage mine fiaskoer og anvende dem på fremtidige forsøg, hvad enten det betyder at foretage nogle justeringer, før de går gennem Boss Gate eller undgår det helt. For første gang i mit liv er jeg klar til et fromsoftware -spil.

har Elden Ring hvad der skal til for at blive denne generations skyrim?

"Alyssa Alyssa Mercante

Alyssa Mercante er redaktør og indeholder forfatter på GamesRadar baseret i Brooklyn, NY. Før hun kom ind i branchen, fik hun sin kandidatgrad i moderne og moderne litteratur ved Newcastle University med en afhandling med fokus på moderne indie -spil. Hun bruger det meste af sin tid på at spille konkurrencedygtige skyttere og dybdegående RPG’er og var for nylig på et PAX-panel om de bedste barer i videospil. I sin fritid redder Alyssa katte, praktiserer hende italiensk og spiller fodbold.