(Billedkredit: Getty Images)

Der er intet at vide, hvad Gugu Mbatha-Raw vil gøre næste. Ret bogstaveligt talt. Skuespillerinden kan næppe tale om hendes kommende Disney Plus-serie, Marvel’s Loki, og kan bestemt ikke diskutere, hvad der kommer efter det. “Ud over Loki? Jeg kan virkelig ikke tale om,” siger hun sagligt, før hun slipper en nervøs latter og undskylder manglen på intel. 

Heldigvis Mbatha-Raw kan tale detaljeret om hendes seneste projekt, Misbehavior. Instrueret af Philippa Lowthorpe, centrerer filmen omkring den virkelige verden Miss World-konkurrence fra 1970, som blev forstyrret af en gruppe anarkister. Mbatha-Raw spiller den Grenadianske skønhedsdronning Jennifer Hosten, mens Keira Knightley og Jessie Buckley skildrer virkelige aktivister. GameMe + satte sig ned Mbatha-Raw for at diskutere Mishandling sammen med hendes tidligere projekter Black Mirror og Cloverfield Paradox. Vi forsøgte også at diskutere Loki, som skuespillerinden rørte ved.

(Billedkredit: 1900-tallet)

GR +: Mishandling føles som en film, der er bestemt til at starte en samtale. Er det sådan, du følte at læse manuskriptet?

Mbatha-Raw: Da jeg læste den, troede jeg bare, at den var så glad og vittig og glitrende. Der var noget ved scriptet, der lige pingede fra siden. Jeg elskede synspunktet. Jeg elsker det faktum, at det var fast forankret i det kvindelige blik, og det, selvom det handlede om dette meget mindre P.C. tid, kunne jeg se så mange moderne resonanser i form af kvindernes bevægelse med hensyn til repræsentation. Og jeg syntes bare, det var virkelig sjovt, men også rigtig relevant.

Var du klar over Jennifer Hostens historie på forhånd?

Nej, jeg har aldrig hørt om det. Manuset var min første introduktion til historien. Og så talte jeg med instruktøren, Philippa Lowthorpe, som er fantastisk. Hun instruerede mig til The Reunion, som er dette Radio 4-show, hvor de samledes Jennifer og Sally [Alexander, spillet af Keira Knightley] og Joe [Robinson, spillet af Jessie Buckley]. Det er en virkelig interessant lytte, fordi det er dem, der reflekterer over det centrale år, det var. Så det var fantastisk. Og så at gå tilbage og se de originale arkivoptagelser af showet var fascinerende – og underligt. Dette er første gang, jeg nogensinde har set Miss World nogensinde. Det var chokerende i nogle henseender, hvad angår hvor intens objektiveringen var, især når kvinderne er nødt til at vende og vise deres bund til publikum, og Bob Hope’s misogynistiske sprog, og det faktum, at kvinderne introduceres sammen med deres målinger i samme åndedrag. Men på samme tid var det en stor ressource for mig at observere Jennifer og hendes gang, og hvordan hun præsenterede sig selv på scenen på det tidspunkt.

Læs også  Black Friday-tilbud 2020: hvad man kan forvente af dette års største salgssæson

Det svirrer for mig, at denne ubehagelige begivenhed skete i levende hukommelse. 

Jeg håber, det er motiverende for kvinder. Fordi for mig ser vi tilbage og går: ”Åh, ja, det er fortiden. Det skete allerede. ” Men der er så mange problemer, som vi stadig beskæftiger os med i dag med hensyn til lige løn, med hensyn til #MeToo-bevægelsen og magtmisbrug. Måske handlede det mere om befrielse. Nu beskæftiger vi os mere med effektdynamik. Men jeg elsker det faktum, at Misforhold virkelig introducerer begrebet intersektionel feminisme, især i den scene med mig selv og Keira Knightley – når Jennifer fremhæver, at hvis hun havde haft de samme valg som Sally Alexander, måske hendes liv ville have været anderledes. Jeg elsker det faktum, at det anerkender og ikke bedømmer skønhedskvinnerne, fordi jeg synes, det er let gjort. Det er også værd at huske, at for Jennifer Housten var hun ambassadør for sit land, og hun brød grænser og blev den første farvekvinde til at vinde konkurrencen, og det er magtfuldt for den næste generation af små piger, der ser sig selv i den verden eller se deres potentiale i hende. Der er meget at tygge på.

(Billedkredit: Netflix)

Det er interessant, at du går fra disse mere alvorlige dramaer til fantastiske science fiction-film, såsom Cloverfield. Hvilket foretrækker du at gøre?

Jeg elsker uanset hvad jeg laver, når jeg gør det, for det er den ting, der optager min opmærksomhed. Det handler bare om at holde mig interesseret, og derfor kan jeg godt lide at gøre en række forskellige ting. For dette måtte jeg tage til Grenada og møde Jennifer. Vi arbejdede med en holdningstræner, der kom fra et modelleringsbureau, og der var så mange ting at trække på. Med sci fi er alle de ting, jeg har gjort, som du kunne sløjfe under den paraply, meget, meget forskellige. Jeg leder altid efter en nuanceret karakter eller ser på en genre, som vi har set før, men måske er historien fra et andet perspektiv. Det er svært for mig at generalisere.

Set fra en outsiders perspektiv er et af de øjeblikke, der føles vigtigt i din karriere, episoden Black Mirror. Vil du være enig i det? Og hvordan reflekterer du over det øjeblik? 

Læs også  James Marsden og Idina Menzel vender tilbage til Enchanted-efterfølger hos Disney Plus

Det var virkelig en vidunderlig oplevelse, men jeg har lyst til at have haft mange vigtige øjeblikke. Der var, da jeg lavede et teaterstykke, Hamlet, der blev overført til Broadway. Det var mig, jeg skulle til Amerika for første gang. At lave klokke var et vigtigt øjeblik, fordi det var min første hovedrolle i en film. Og “San Junipero”, det var den første ting, jeg gjorde for Netflix. Det var sådan et perfekt stykke skrivning. Jeg mener, Charlie Brooker er så begavet. Da jeg læste det manuskript, var det så levende, og karakteren, drejen, musikken, perioden – alt omkring det var bare så originalt. Jeg var virkelig begejstret over den reaktion, den havde, og jeg vidste ikke på det tidspunkt, at det tilbyder en anden slags repræsentation for LHBT-samfundet, at det virkelig viste en positiv kærlighedshistorie, der ikke gjorde deres seksualitet til et problem . Det lyste for mig. Jeg var virkelig stolt af det, at være en del af noget, der er blevet så elsket.

Derefter arbejdede du også på The Cloverfield Paradox, som var en overraskelsesudgivelse på Netflix. Den film syntes også at have opfølgere. 

Det var en interessant rejse, for da jeg tilmeldte mig den film, havde det intet at gøre med Cloverfield. Det blev gjort i postproduktionen. Det blev kaldt The God Particle, og det var en selvstændig film, indtil producenterne besluttede at gøre det til en del af dette Cloverfield-univers. Der var aldrig nogen planer om at gøre mere efter det. For mig var det interessant, fordi jeg aldrig havde gjort noget sat i rummet. Jeg har aldrig gjort noget sat i fremtiden. Og så var det en anden anden verden at bebo.

(Billedkredit: Netflix)

Når jeg taler om fremtiden, er jeg nødt til at spørge om Loki-serien. Det er film i øjeblikket, tror jeg. Er der noget, du kan drille om din karakter på showet?

Jeg er sverget til hemmeligholdelse. Jeg er NDAd oppe. Jeg kan virkelig ikke fortælle dig meget mere, end du sandsynligvis har læst på Internettet.

Har du læst manuskriptet? 

Ja. 

Er manuset spændende?

Jeg er virkelig begejstret for det, og det er en glæde for mig at arbejde sammen med Tom Hiddleston, fordi vi var på dramaskole sammen for mange måner siden. RADA. Så det er altid specielt, når du ser din generation komme til deres egne og overtage etableringen. Så ja, det er en virkelig sjov behandling for mig.

Læs også  Zack Snyder's Justice League indløser nogle af DCEUs største kontroverser

På noget som Mishandling gør du noget baseret på det virkelige liv, og der er ingen spoiler-modvilje. Men på Loki er det en anden verden! Hvordan er den kontrast??

Det er bare en anden proces. Det er det fantastiske ved at være kunstner, at man får leget i alle disse forskellige sandkasser. Det er forfriskende at være i stand til at bevæge sig fra forskellige genrer, og jeg kan godt lide at strække mig, jeg kan godt lide at gøre ting, som jeg ikke har prøvet før. Jeg har aldrig gjort noget i Marvel Universe før. Så du nærmer dig det for sine egne udfordringer.

Og hvad er det næste? Efter Loki?

Ud over Loki? Jeg kan virkelig ikke tale om det. Men ja, Loki er min næste ting.

Siger du, at der kommer mere forunder efter Loki?

Du prøver at få mig! Undskyld!

Uanset hvad der kommer efter, er jeg sikker på, at det vil være meget spændende. Tak for at tale med mig. 

Mishandling når biografer den 13. marts.