GTA 5 på PS5 har to kronende funktioner – belastningstider og dualsense haptisk feedback

"GTA (Billedkredit: Rockstar)

Jeg badede engang mine to børn, mens jeg ventede på, at GTA 5 skulle indlæse. Jeg er en erfaren pc-afspiller, når det kommer til GTA online, forstår du, og selvom min valg af platform har længe pralet 60fps, fantastisk strålesporing og opskalerede opløsninger, er belastningstider en total smerte i røvet. Ganske vist elsker jeg den femte hovedserieafdeling af Rockstars længe tjente kriminelle simulator, men når mit liv bliver mere og mere travlt med fritidsundervisning, ikke-video-spil-relaterede aktiviteter-såsom at opretholde hygiejnen for mine små børn-værdsætter jeg min tid Mere nu end nogensinde.

Og så, da jeg fyrede op GTA 5 på PS5 i går og ventede kun 56,47 sekunder på at lande i den travle mordplads på GTA Online, kunne jeg ikke undgå at smile. Andre spil, der kører på Sonys seneste avancerede hardware, indlæses muligvis i halvdelen af ​​den tid eller mindre, men vi taler om et spil her, der bliver ni år gammel senere på året. Det er lidt skuffende, at jeg ikke kan migrere min 140-niveau karakter fra PC, ligesom det faktum, at de, der hopper fra PS4 til PS5 (og Xbox One til Xbox Series X), gør det permanent, men det er en anden samtale. Kan du spille GTA online på PS5 med PS4 -spillere? Kort sagt, nej.

“Far, kan jeg have en -“. I et sekund skat. Først er jeg nødt til at stjæle denne Turismo r og nyde den herlige haptiske feedback af sin revvingsmotor gennem min DualSense -controller.

På tide

"Grand

(Billedkredit: Rockstar)

“Når himlen bløder orange til rød til lilla i skumringen over Senora Freeway, er det svært at ikke gå tabt i den vedvarende mystik af denne vidunderlige udviklende sandkasse, og det er let at se, hvorfor det har stået tidens prøve.”

Der er ikke meget mere at sige om GTA 5’s nye belastningstider ud over det faktum, at de nu er markant bedre. For at krydse-tjekke de dualsense-drevne nips og tucks som nævnt ovenfor fyrede jeg op på min pc-gemme, der tog to minutter og 41 sekunder for at droppe mig på dansegulvet i min GTA online natklub. Før Modder T0sts hjemmelavede løsning til pc -indlæsningstider sidste år – en patch, som Rockstar senere officielt anerkendte og implementerede sig selv – kan den ventetid undertiden blive tredoblet i de tid, der er gået. Jeg fik adgang til GTA 5’s single-player-histori-tilstand på mindre end 30 sekunder på PS5 i går, for godheds skyld, og selvom jeg ikke er ved at blive tåget over et negativ Op et grand tyveri autospil og har næppe tid til at tage en slurk af min kaffe. Nodding med til den langvarige G-Funk-Inspired Loading Screen-tema for GTA: San Andreas overfor et CRT-telly i midten af ​​2000’erne føltes som en passage af passage, trods alt.

In-game, GTA 5 ser smuk ud på nye generationskonsoller. Som en længe betjent pc-spiller er det intet, jeg ikke har set før, men det er ikke til at underplaye dens betydning her. Selvom det ikke officielt donerer den udvidede og forbedrede moniker Internettet knyttet til denne udflugts tidlige døre, er denne PS5 og Xbox Series X -version faktisk en meget større visuel virksomhed end noget andet, som serien har opnået på den samme afstamning af konsolhardware, der først blev sat i bevægelse i 1997. På trods af grundlaget for GTA 5, der ankom i 2013, vil nye spillere opdage et spil, der ikke føles ude af sted i 2022s høje standarder, og jeg formoder, at det samme vil gælde for spillere, der har taget en pause fra Los Santos i I de senere år – begge grupper, hvoraf kan drage fordel af ‘karrierebyggeren’, et nyt værktøj, der leder spillerne op ad den kriminelle stige.

"Grand

(Billedkredit: Rockstar)

Alt sammen er at sige: GTA 5 på PS5 føles godt. Det er mærkbart på et figurativt niveau næsten øjeblikkeligt. Når middagen solen bader palmetræet faux la gennemfartsveje, eller når himlen bløder orange til rød til lilla i skumringen over Senora Freeway, er det svært at ikke gå tabt i den vedvarende mystik af denne vidunderlige udviklende sandkasse, og det er let For at se, hvorfor det stod tidens prøve. Men GTA 5 på PS5 føles også godt i bogstavelige termer, selvom det tog mig et stykke tid at sømme nøjagtigt, hvorfor scooting rundt i en sportsvogn føltes så flot, eller hvorfor vælge et skydevåben fra våbenhjulet føltes anderledes.

I lighed med hvordan det fungerede med DualShock 4’s Light Bar, lyser striplysene, der linjer DualSense -controllerens berøringsplitz for at afspejle specifikke situationer – solid rød, når du er sundhed, for eksempel, blinker blå og rød, når du forfølges af politiet osv. – men denne funktion er fortsat temmelig overfladisk. Når din telefon ringer, hører du stemmen i den anden ende gennem controllerens højttaler i modsætning til dine hovedtelefoner, som igen også vises på sidste gen-hardware og er mere foruroligende end den er pæn. Hvad der dog gør en subtil, men markant forskel, er dualsense’s brug af haptisk feedback, som nu kan indstilles til lav, medium eller høj via en ny indstillingsmenuindstilling. Og når det først er klikket, når du først er klar over, hvorfor du kan føle enhver kerb-hop, hvorfor hver højhastighedsdrift føles mere spændende, og hvorfor hver fyrede kugle bærer mere vægt. Det er vidunderligt.

Forestil mig mig Rollin

"Grand

(Billedkredit: Rockstar) Læs mere

"GTA

(Billedkredit: Rockstar)

Sådan bruges GTA Online -karrierebyggeren til at indstille din kriminelle sti

Jeg har kæmmet GTA 5 og GTA online kort fra søjle til post i de sidste flere år, til det punkt, hvor jeg kender byen såvel som min hjemby Glasgow. Med intet tilbage at opdage, går jeg sjældent på at udforske i Los Santos, for ja, jeg har set det hele, så hvad er poenget? Og alligevel, ved blot at få mig til at føle enhver gryder i vejen, enhver burst af acceleration og hver bump og ridse og skrabe, fandt jeg mig pludselig bare køre i 20 minutter. Bassen i klubben, vægten af ​​en stans, slammen på en bildør, det hele er så overfladisk, men det hele føles så dejligt.

Da jeg endelig fik mine hænder på en PS5 sent i sidste år midt i den igangværende globale mangel, var en af ​​de første ting, jeg gjorde, synkroniseret min DualSense -controller med Steam via Big Picture Mode. Men det er bare ikke det samme. Jeg er blevet forkælet og kan helt sikkert ikke gå tilbage til myr-standard vibrere indstillinger. Indrømmet, tilføjelsen af ​​haptisk feedback i GTA 5 på PS5 bør ikke komme som et chok – især i betragtning af hvordan DualSense har fanget “mysteriet og magien” i en ny generation – men i betragtning af det faktum, at jeg er så fortrolig med dette spil og Dens verden og er nu så vant til denne controller, den kom som en velkommen overraskelse.

Jeg er på ingen måde en pc -elitist, men har historisk set altid favoriseret platformen over dens konsol -kolleger. I Grand Theft Auto-termer gjorde Golfen i klassen mellem GTA 2 på PSONE og PC, både visuelt og præstationsmæssigt, mig misundelse af mine kammerater i slutningen af ​​1990’erne i kraft af min fars Windows 98-drevne desktop. Det samme kunne siges om GTA 5 på forskellige punkter i de sidste otte år, men denne forskel mellem platforme eksisterer ikke længere i dag. Og dette kan være første gang, jeg nogensinde har ønsket at gøre ting omvendt.

Elsker virtuel kriminalitet, men syg af San Andreas? Tjek de bedste spil som GTA her.

"Joe Joe Donnelly

  • (åbner i ny fane)
  • (åbner i ny fane)

Funktioner forfatter, GamesRadar+

Joe er en funktionsforfatter på GamesRadar+. Med over fem års erfaring med at arbejde inden for specialprint og online journalistik har Joe skrevet til en række spil-, sports- og underholdningspublikationer, herunder PC Gamer, Edge, Play og FourFourtwo. Han er velbevandret i alle ting Grand Theft Auto og bruger meget af sin fritid på at bytte i den virkelige verden Glasgow til GTA Online’s Los Santos. Joe er også en talsmand for mental sundhed og har skrevet en bog om videospil, mental sundhed og deres komplekse kryds. Han er en regelmæssig ekspertbidragyder på begge fag til BBC Radio. For mange måner siden var han en fuldt kvalificeret blikkenslager, der dybest set gør ham Super Mario.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.