Fra Apex Legends to Paragon – er fri-til-spil-spil virkelig en rigtig god ide?

Vi alle elsker noget for ingenting, ikke vi? Personligt elsker jeg at få gratis spil til at gennemgå og gratis mocktails ved spil lanceringer; Jeg elsker de frie chokolader, hotelpigerne går på puder eller gratis pretzels, du får på fly. Eller Free, ’70’erne rock band. Jeg elsker også det, når spil PRs sender gratis kager til officielle Xbox Magazine Towers for at offentliggøre deres titler, selv den forfærdelig forstyrrende Agony nøgne-dæmon kage, der engang kom op på kontoret. Gratis kage, selv den ene, er god.

  • De bedste gratis Xbox One spil

Men free-to-play spil? Hmm. Disse ting er mere populære end nogensinde, med udgivere tjene penge på at sælge lootboxes eller in-game valuta. Det er fint – du kan bruge hvis du vil, men du kan stadig spille for ingenting. At være fra det nordlige England, specifikt den stereotype spendthrift county of Yorkshire, bør det være i mit blod at lide noget, der ikke koster penge. Så hvorfor er jeg stadig så forsigtig med spil, der er fri for at spille?

Apex Legends, free-to-play shooter, har været en stor succes for Electronic Arts

Jeg elsker de free-to-play Apex Legends, ligesom alle andre, og jeg elsker action RPG Path of Exile. Jeg elsker Fortnite, og jeg er stadig en stor fan af Fortnite: Save the World, hvor, takket være, at V-Bucks bliver belønnet for at spille, har jeg faktisk ikke havde brug for at dele med en enkelt real-world-penny om to år. Indtil videre, så godt, ikke? Yay, fri for at spille!

Free-to-play Dungeon Crawler Path of Exile

Men jeg var også en stor fan af Marvel Heroes Omega. Som en hengivne dungeon-crawlere som Diablo III og Marvel, elskede jeg alt om det – dets roster af helte, at have Asgard, New York og mere til hack-and-slash rundt i, og det var gratis at spille. Du kunne låse op flere helte med valuta indsamlet ved at spille, men jeg var også glad for at dele med en smule rigtige penge, også fordi det var ikke mere rigtigt, end jeg ville have brugt på et billigt spil. Udlægget syntes retfærdigt at få skind til Guardians Of The Galaxy’s film-Rocket, Deadpool, Black Cat og meget mere. Det var en MMO, men jeg var ligeglad med det. Jeg elskede bare det faktum, at det var sofa co-op, ligesom min unge datter, og hun og jeg tilbragte måneder med at spille spillet sammen … kun for at være fuldstændig ødelæggende hjertebrudt, da Disney slog bånd med udgivere Gazillion, og spillet stoppede bare eksisterende. Det var som om Thanos selv havde klikket på sine fingre. Bare … væk.

Para-gået

Du kan ikke længere spille Epic’s Paragon

Og det er gnidningen. Frie til at spille spil har tendens til at være MMO’er eller kamp Royales, der kun eksisterer i en “sky” af nebulous cyberspace, på servere hvis fortsatte eksistens er baseret på a) spillets popularitet, og b) tilladelse fra licensejere og engagement af udgiverne selv. Når et spil stopper med at indlæse tallene, kan serverne lukkes, uanset følelser af sin fanbase. Bare spørg spillere af Paragon, Epic’s MOBA-titel, som Fortnite-skaberen lukkede sidste år for at fokusere på sit smadre hit. For alt, hvad jeg ved, kan der kun have været to Paragon-spillere tilbage i verden, og jeg slår ikke business sans for det – spilbranchen skal tjene penge. Men de Paragon-fans tabte stadig deres spil.

Marvel Heroes Omega var kun på Xbox i et par korte måneder

For hvert spil sidder forsømt på mine hylder, er der altid mulighed for at støv det af og vende tilbage til det. Men Marvel Heroes Omega er væk for evigt. Og det gør mig trist. Og jeg behøvede ikke at være fri, eller endda online i første omgang. Selv uden opdateringer og daglige quests, ville jeg stadig nyde spillet, hvis jeg bare havde ejede det. De penge, jeg tilbragte i spillet, blev refunderet af Microsoft, som til sin kredit tøvede ikke at refundere de mange spillere, der slet ikke havde noget at vise for deres køb. Men det viste mig, hvor usikkert en ting er fri for at spille. Jeg er på vagt for at komme for meget ind nogen free-to-play spil nu, fordi jeg frygter, at det en dag kunne blive taget væk fra mig. Ja, det er gratis, men det er ikke min. Det er lidt som det gamle ordsprog, “du kan ikke have din kage og spise den”. Medmindre det er gratis booby-demon-kage, i hvilket tilfælde du kan har det og spise det. Selvom det føles så meget, meget forkert.

Læs mere om Chris ‘spilrelaterede musings hver måned i Officielt Xbox Magazine, og følg os på Twitter @oxm.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.