Fortnite Festival ligner fremtiden for Rock Band-udviklerne, og det er måske ikke en dårlig ting.

Jeg vil bare gerne have, at Harmonix bliver ved med at gøre det, de gør. Guitar Hero og Rock Band er nogle af mine yndlingsspil nogensinde, og jeg vil aldrig holde op med at sige, at Fuser var en undervurderet perle. Indtil videre er Harmonix’ næste store ting Fortnite Festival, et spil-i-spillet, som lanceres i dag inde i det megapopulære free-to-play-spil. Jeg kan ikke lade være med at føle, at dette er Harmonix’ fremtid, men efter at have prøvet Fortnite Festival, er den fremtid måske ikke så dårlig endda.

Fortnite Festival er dybest set Rock Band uden plastikinstrumenterne. Du og op til tre andre vælger en sang, derefter vælger I jeres eget instrument og sværhedsgrad, før I trykker på knapper i takt med en rullende tone-motorvej. Hver tone, du rammer præcist, tæller med i din score, og en kombinationsmultiplikator stiger, jo længere du spiller uden at lave en fejl. Hvis du rammer særligt markerede dele af banen præcist, får du overdrive power, som du kan bruge til at øge din multiplikator yderligere – og hvis dine bandkammerater gør det på samme tid, stables disse bonusser.

Det er en vindende formel, og den fungerer overraskende godt selv på en traditionel controller. Notekombinationer, hold og andre mønstertricks tvinger dig til at udføre sjov tommelfingergymnastik, og der er ikke meget, der går tabt i overgangen væk fra plastikinstrumenter. Ærligt talt burde det ikke være en overraskelse, hvis du er bekendt med Harmonix’ controller-baserede spil, fra Amplitude til Rock Band Blitz, som gjorde denne slags ting med fremragende effekt for årtier siden.

Fortnite Festival

(Billedkredit: Epic Games)

Det er ‘hovedscenens’ del af Fortnite Festival, men der er et andet aspekt her i form af jamsessionerne. Disse er i bund og grund de bedste (og værste) dele af det ulykkelige DJ-spil Fuser forvandlet til et minispil i en lille Fortnite-lobby. Du vælger et loadout af sange, og som din Fortnite-figur kan du begynde at spille et instrument eller et vokalspor fra en af disse sange. Andre spillere i nærheden kan gøre det samme, og musikken synkroniseres i toneart og tempo for at skabe en (for det meste) harmonisk blanding.

Du kan helt sikkert lave nogle meget underholdende musikalske forbrydelser, men som med Fuser er det sjove i denne tilstand at opdage overraskende effektive musikalske kombinationer. (Jeg endte med at blive en stor fan af, hvordan Gangnam Styles tekst passede over baslinjen fra The Hand That Feeds). Disse jam-sessioner virker som en god måde at få et par grin med en gruppe venner mellem andre Fortnite-sessioner, men efter bare et par minutters leg med tilstanden var jeg klar til at gå tilbage til hovedscenen.

Men det faktum, at en light-version af Fuser kan eksistere her, er det, der interesserer mig mest ved Fortnite Festival. Udviklerne siger, at dette faktisk er åbningsnummeret for spillet, og der er planer om sæsonbestemt support med nyt indhold, musik og kosmetik. Hvis dette ender med at blive det sted, hvor Harmonix endelig kan føre alle sine underlige, eksperimenterende ideer til musikspil ud i livet, så er det for mig det mest spændende projekt, der nogensinde kunne eksistere inden for live service.

Det hjælper helt sikkert, at Fortnites popularitet, budget og forkærlighed for licensaftaler betyder, at det nok bliver lidt lettere at holde musikaftalerne i live. Startsoundtracket er præcis, hvad man forventer af en stor budgetrytme, med lige præcis nok sange, som du helt sikkert kender, til at sikre, at du i det mindste finder et par stykker, som du rent faktisk kan lide. Med alt fra Kendrick Lamar til Fall Out Boy er der et ret vildt udvalg her.

Baseret på den tid, jeg har brugt på alle tre, virker Lego Fortnite og Rocket Racing som de mest gennemførte af de nye spil i Epics megalit, men det er Fortnite Festival, der virkelig har fanget mit hjerte. Det kan skyldes min langvarige nostalgi efter Harmonix’ storhedstid i Xbox 360-æraen, men dette spil kradser i en kløe, som har fulgt mig i årevis, og jeg har fuldt ud tænkt mig at vride alt, hvad jeg kan, ud af Fortnite Festival.

Vores liste over de bedste rytmespil ville se meget anderledes ud uden Harmonix.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.