Fejring af Halloween 2020 ved at bygge et vampyr palæ i The Sims 4

(Billedkredit: EA)

Halloween ser lidt anderledes ud i 2020, men som en trofast tilhænger af alt uhyggeligt er jeg fast besluttet på at fejre på enhver mulig måde. Sikker på, jeg kan ikke bære mit Tilda Swinton Snowpiercer-kostume til en lokal dykkerbar og drikke, før jeg begynder at skrige “Jeg hører til fronten, du hører til halen” tilfældigt, men jeg vil ikke afskrækkes fra at fejre min yndlingsferie.

Ved at fejre mener jeg at låse mig fast i et 10-timers (og tælle) hjemsøgt palæ bygge sesh i The Sims 4, der truede med at få mine øjne til at bløde. Jeg satte mig ikke bare for at bygge noget gammelt gotisk stil, spiretungt hjemsøgt palæ. Jeg ville bygge et hjemsøgt palæ i New Orleans, fordi jeg er masochist. Nu er det Halloween-ånden. Så i et år, hvor husfester ikke er gået, er trick-or-behandling socialt distanceret, og barcrawl er mere mareridt end dagdrøm, her fejrer jeg Halloween i The Sims 4.

En uhyrlig muse

(Billedkredit: EA)

Der er allerede fire palæer i gotisk stil forudindbygget i Forgotten Hollow (verden introduceret i The Sims 4: Vampires), og jeg ville ikke have noget at gøre med det. Så jeg besluttede at samle reference ved at gå til Google Maps og begynde at gå de virtuelle gader i New Orleans, da jeg ikke havde været der siden min bryllupsdag (det er en skræmmende historie for en anden gang). Historier siger, at New Orleans er så hjemsøgt, fordi der ikke er nogen fast grund, hvorunder de døde kan hvile, så sjæle siver gennem den bløde jord og vandrer rundt i gaderne eller i gangene i gamle byhuse. Uanset om det er American Horror Story: Coven eller Vampire Queen of Louisianas hjem i True Blood, er der noget særligt uhyggeligt ved forestillingen om et hjemsøgt palæ i New Orleans.

De fleste af bygningerne i New Orleans har en meget specifik arkitektonisk stil kaldet Creole, som smelter sammen spansk, caribisk og fransk arkitektur med elementer påvirket af det varme, fugtige NOLA-klima. Der er masser af forskellige indenlandske arkitektoniske stilarter udstillet i Big Easy, fra dobbelte hagleboliger til græske revival-palæer, men jeg slog mig ned i et amerikansk byhus, som bare er et kreolsk byhus uden en kommerciel ejendom langs nederste etage (kreolske byhuse består af en stor del af det berygtede franske kvarter).

Et amerikansk byhus har balkoner i støbejern, rektangulære vinduer, italienske designfunktioner og en perfekt symmetrisk facade. Da jeg planlagde dette palæ, havde jeg en blanding af et historisk Garden District-hjem som den amerikanske horrorhistorie: Coven-hus og en uafhængig version af LaLaurie Mansion i tankerne. LaLaurie Mansion er et af de mest berømte arkitekturstykker i New Orleans og måske det mest hjemsøgte sted i byen. Hvis du har set American Horror Story: Coven, vil du huske Madame LaLaurie, berygtet for sit ry som en grusom slaveherre i midten af ​​1800’erne.

Jeg ville ikke (og kunne ikke) bygge en nøjagtig replika af LaLaurie Mansion eller Coven-huset, og jeg ville heller ikke bygge en karakter omkring den frygtelige kvinde (Madison Montgomery, lol). I stedet hentede jeg inspiration fra True Bloods Sophie-Ann LeClerq, vampyrdronningen i Louisiana. Men Sophie-Anns palæ passer ikke til min vision – helt ærligt er det et øje i forhold til andre arkitektoniske dele i byen. Så jeg besluttede, at Sophie-Ann LeClerq ville få sit helt eget hjemsøgte byhus i NOLA-stil, specialbygget af dit eget, i hvad der var lige så meget et kærlighedsarbejde som det var arbejdskrævende. Stol på mig.

Hellig grund

(Billedkredit: EA)

Jeg er langt fra en pro-builder (du kan ikke se mig på nogen sæson af The Sims Spark’d), men dette var den mest detaljerede og detaljerede version, jeg nogensinde har lavet i The Sims 4 – og jeg oprettede engang en Middelhavsvilla komplet med en gårdhave midt i ejendommen og en pool udstyret med et sunket opholdsområde indeni den. Efter at have besluttet fodaftryk for denne bygning med Halloween-tema og begyndt at lægge vinduer og søjler ud, blev jeg øjeblikkeligt overvældet af konceptet med at designe huset yderligere. Jeg tilbragte de første par timer på stedet i stedet.

Jeg malede stenarbejdet omhyggeligt med terrænværktøjet i modsætning til bare at fylde området med en valgt gulvfinish. Dette gjorde det muligt for mig at give et indtryk af, at grunden engang var brolagt med smukke brosten, men den krybende, sumpede vegetation i New Orleans har siden overtaget. Jeg malede behændigt nogle græsbelagte brosten, skiftede derefter til græs i en død, mørkebrun og dappede det mellem stenene og skiftede derefter til en anden brostenstil, som jeg malede blødt ind mod partiets kanter. Det føltes aldrig helt rigtigt, men jeg tog Bob Ross-mentaliteten og lod ufuldkommenhederne forblive efter cirka to timers arbejde.

Jeg var fast besluttet på at bygge Sophie-Ann en pool, men i stedet for den frodige indendørs, hun har i True Blood, besluttede jeg at lave en sumpgrøn en ude til hende, komplet med uhyggelige statuer omkring den. Igen ønskede jeg, at dette skulle føles som New Orleans, og i en by, der ofte er mere muggier end sauna, er puljerne udenfor. I den modsatte ende af baghaven byggede jeg naturligvis en kirkegård. Garden District i NOLA er hjemsted for tre store kirkegårde, så jeg ville være forkert, hvis Sophie-Anns gård ikke indeholdt en. Flere døde rosenbuske og snesevis af krybende torner senere, og jeg kunne ikke længere undgå at arbejde på fundamentet af selve huset.

Krybende død (og brambles)

(Billedkredit: EA)

Jeg var kun få minutter til at dekorere, da jeg indså, at det var umuligt at skabe et hjemsøgt kreolsk byhus, der opfyldte mine standarder uden at gøre lidt at snyde. Jeg ville have hele det ydre dækket af krybende klodser og blodrød vedbend med et interiør, der var stateligt og elegant, men i forfald. Men The Sims 4 lader dig ikke lægge de fleste genstande oven på hinanden, hvilket betyder, at jeg ikke kunne dække de dobbelte kreolske vinduer i tætte klodser eller placere ridser på døren, der fører til kælderen. Det var her, hvor “bevæg objekter” snyderi kom i spil, og jeg tænkte det, vel vidende, at det kunne bryde mit spil ved at gøre visse ruter umulige at krydse.

Selv med et af Sims 4-snyderi aktiveret, var dette stadig en arbejdskrævende bestræbelse. Jeg må have brugt mere end fire timer på den udvendige vedbend alene, arbejdet med krybende brambles og Tradewinds spindelvæv, uophørligt lægger hundreder af stykker vedbend og bramble oven på hinanden, indtil jeg fik mønsteret helt rigtigt. Jeg skiftede mening om farven og sammensætningen af ​​vedbend to eller tre gange, hvilket krævede, at jeg slettede hvert eneste forbandede stykke, jeg havde placeret (på et tidspunkt opgav jeg helt og lagde mere vedbend lag oven på de eksisterende ting, men der endte med et ton utilsigtet indendørs vedbend, der flyder midt i et rum).

Da jeg endelig var tilfreds med det, gav resultatet illusionen af ​​en blodrød rædsel, der lurede mod bagsiden af ​​huset, der langsomt (men ubarmhjertigt) overtager hele bygningen. Kilden til rædslen er et underjordisk hul med to kister inde i det – aka Sophie-Anns soveværelse. For at være ærlig tog interiøret langt kortere tid end det udvendige – og det ser sandsynligvis ikke så godt ud som det skulle gerne da jeg begyndte at gå på tværs af øjnene. Viser sig at bruge for meget tid på at se på en skærm uden pause er dårligt for dine øjne.

Væggene er dækket af udsat gips, kæmpe vandpletter og mystiske ridser. Der er spindelvæv over hele jorden og i hjørnerne af den umuligt høje lofter. Der er underlige kranier i glasudstillingsvinduer, et kæmpe organ, et toilet, der absolut er hjemsøgt, og hele stedet er kriminelt underbelyst. Hvis du er nærsynet som jeg, held og lykke i dette hus. I sidste ende er det færdige produkt – ja det er ikke færdigt, da hver gang jeg prøver at gå i live-tilstand og faktisk spille som Sophie-Ann, ender jeg tilbage i build-tilstand med justeringer.

Jeg er fanget i et hjemsøgt hus i The Sims 4, men i det mindste har jeg ansvaret for indretningen.