“En fire dages strækning af hjernekogende sygdom og ujævn filmskabelse” – Jeg marathonerede alle Oscar Best Picture nominee mens de var syge

Hvert år, når Oscar nominationerne bliver annonceret, sætter jeg mig ind for et udfordrende blitz gennem alle de bedste billedkandidater, som jeg ikke fangede i løbet af året. Normalt set i betragtning af hvor nichet nogle af disse film er, og hvor sjældent jeg kommer til teatret, slutter jeg med at se de fleste film i et meget kondenseret vindue. Det kan være en uslebne strækning nogle år, især når akademiens smag er længere ude af harmoni med mig selv end normalt (som, FYI, er ret langt), men jeg ender altid med at nyde det og finder altid nogle ædelstene, jeg savnede og senere forelske sig i.

Se Oscarerne

Sådan streamer du Oscars 2019 – alt hvad du behøver at vide før denne søndag

I år besluttede jeg med rette eller forkert at gå hardcore og brænde gennem hver film i en fire dages strækning, mens jeg var voldsomt syg. Det var en … unik oplevelse at se disse kritikerroste, generelt narrativt intense film gennem et tykt feberagtigt gaze af organforurenende sygdom. Det er svært at sige, om min bizarre fugustat faktisk har hjulpet eller forhindret min filmoplevende oplevelse, men generelt synes årets bedste billedkunstnere som en middelmådig afgrøde, med en ret åbenbar frontrunner, efter min mening.

Når det er sagt, forstår jeg marathoning en flok følelsesmæssigt dræning, meget lange film er ikke for alle, så jeg troede jeg ville invitere dig sammen for min medicin og virus brændt jakten gennem, hvad en flok ældste hvide mennesker har besluttet er 2018 bedste film. Åh, og jeg har også gået videre og bedømt hver film med den ærværdige og absolut ikke-helt-made-up-for-this-feature Feber / Chill-standard (med tak til Dr. Mario), som i grunden er en standard vurdering af kvalitet med en antydning af voldelig sygdom. Det bliver bizart!

Sort panter

Dette er den ene Best Picture nominee, som jeg faktisk så rundt på tidspunktet for dens udgivelse, i god tid før min blitz. Hvis du på en eller anden måde lykkedes at gå glip af den hype juggernaut, tager Black Panther os til den fiktive nation Wakanda, hvor den nykronerede konge T’Challa beskæftiger sig med en borgerkrig, når hans lange, mistede fætter Killmonger udfordrer sin ret til tronen.

Selvom det ikke faldt under paraplyen af ​​min sjælsløsende sygdom, er Black Panther en fremragende film – i mit blitz havde jeg svært ved at forestille mig en film, der med rimelighed kunne udfordre det til bedste billede. Det er en vidunderfilm med ægte hjerte og en mesterklasse i skuespil og filmisk retning, der sætter fokus på tegnene, snarere end på hvor strålende Marvel Studios kan sprænge en 30-etagers bygning i CGI. Men da du formentlig er her for kropssygefrygt, lad os gå videre …

Fever / Chill vurdering: 8,5 / 10

Roma

Jeg havde hørt meget lidt om romaer foran præmie sæson, men det ramte mig som bare den slags elskede film kritikere vedtage ud af en følelse af forpligtelse snarere end dens iboende kvalitet. Jeg sparkede mit bedste billede blitz med det, fordi det var sent om aftenen, og jeg var udmattet fra en hel dag at blive omdannet til en rystenvæsen af ​​flygtige væsker aggressivt forstyrret af vindictive, mikroskopiske guder. Jeg bad om en tonic at sætte mig i søvn, da den første dag i min sygdom var en af ​​de værste; I modsætning til roma begyndte min influenza i høj gear og blev ved med at accelerere.

Jeg vil ikke hævde Roma endte med at være en høj oktant spændingstur, men jeg er glad for at indrømme det var betydeligt mere underholdende end forventet. Det følger historien om jomfruen til en familie i øvre middelklasse i Mexico City i løbet af de tumultøse sene 60’erne og begyndelsen af ​​70’erne, en periode, hvor Mexico blev plaget af omvæltninger og politisk vold og formår at subtly introducere nogle af dem Konflikter ind i et stykke af livet fortælling om klasse og privilegium. Der var stadig nogle betydelige perioder, hvor jeg følte den omsluttende omfavnelse af velsignet søvn, der krybte mig over min feberbækkede krop, men på hele romaen lykkedes det mig at holde min opmærksomhed meget mere grundigt end jeg havde forventet.

Fever / Chill vurdering: 6,5 / 10

Favoritten

Blech. Jeg havde hørt en masse gode ting om favorit i de uger, der førte til min visning / katastrofale sygdom, men dagen før jeg så på det, fik jeg et opkald fra min mor, hvori hun informerede mig om, at det var både ” dårligt “og” brutto “. Idet jeg tænkte på min første optimisme, forestillede jeg mig det i det mindste ville det ikke være kedeligt.

Jeg kunne ikke have været mere forkert. I hele Favorits forkølende fortælling om retten intrig og den bittere rivalisering mellem to af dronning Anne’s begunstigede tjenestepiger, fandt jeg mig selv gentagne gange at tjekke min telefon eller lade filmen køre, mens jeg skyndte mig til at håndtere de mere viscerale konsekvenser af influenzaviruset, der slog min krop .

De tre primære spillere er alle papirtynde og forudsigelige, især Olivia Colmans infantile, ufuldstændige Anne, og hvilke rynker der er i det stiplede plot undlader helt at indløse de interminable sekvenser, hvor intet af interesse eller konsekvens sker. Skydning af min sygdoms anden dag med denne ubehagelige lille torn viste sig at være trend-setting – dag to var højden af ​​min sygdom, som begyndte på en 10/10 og nåede tidligere hidtil usete øjeblikke med knust bevidsthed og grænsevirkede hallucinationer.

Fever / Chill vurdering: 3,5 / 10

Green Book

En af de absolutte ædelstene i årets bedste billede afgrøde er den grønne bogs inspirationskunsthistorie af den afroamerikanske jazzmusiker Don Shirley, der turede sig gennem Deep South af de racistiske 1960’ere, ledsaget af hans hvide chauffør og livvagt, Queens-født Tony Vallelonga.

Filmen udmærker sig på grundlag af styrken af ​​sin fremragende skrivning og fantastiske svingninger af Mahershala Ali og Viggo Mortensen. Begge skuespillere dybt beboer deres roller på overbevisende måde og ser på deres fremvoksende venskab udvikler sig bare som en slags cockle-opvarmning distraktion, jeg havde brug for at trække min opmærksomhed væk fra de mindre skurke forsøger at flydende alle mine indre organer. Det sande mirakel er, at Green Book var i stand til at knække sygdomsskallen omslutter mine sanser og trænger ind i mine følelser med sin sunde godhed.

Fever / Chill vurdering: 8/10

Vice

Som en person, der led akut gennem Dick Cheney’s gruelige manipulation af det amerikanske præsidentskab i det virkelige liv, regnede jeg med, at det ville være tematisk passende at se en biopic om hans karriere samtidig med at han blev grebet af en straffende fysisk sygdom. Det var så godt, at filmskaberne formåede at presse en ægte levit i en historie, der stort set drejede sig om at underminere det magtigste politiske kontor i verden, torturere politiske fanger og ulovligt konstruere en krig for personlig fortjeneste.

Oscar subs

30 prisværdige film du ikke tror ikke vinde en Oscar

Det er overraskende, at stjernen på showet er den næsten uigenkendelige Christian Bale i titulærrollen. Bale illustrerer troværdigt, hvordan et grinende, ulideligt individ steg gennem Washington for at blive en af ​​de mest indflydelsesrige politiske figurer i hans tidsalder primært gennem dygtig manøvrering og usandsynlig personlig magnetisme. Mens der er betydelige snubler i hele filmen, og det aldrig fuldt ud fanger skrækkelsen om at leve under et W / Cheney-fællespræsidentskab, formår det alligevel at formidle nogle berygtede temaer, som er lige så relevante i dag som de var for femten eller tyve år siden.

Som min krop skælvede i sin shell chokerede og fugue tilstand, Vice mindigt mindede mig om, at svaghed gribe min egen krop afspejlede den forfalskede forbløffende amerikanske politik. Heldigvis, som den sidste film på dag to, markerede Vice det punkt, hvor min sygdom begyndte gradvist at falde tilbage, så måske kan vi udvide metaforen og antage, at vi er midt i en nedgang i korruptionen i vores moderne politiske landskab? J / k fam, jeg ved netop, hvor dystre og desigrerede vores fælles politiske skæbne er.

Fever / Chill vurdering: 7,5 / 10

BlacKkKlansman

(Billede: © Universal)

I modsætning til flertallet af dette års Best Picture-nominerede så jeg virkelig frem til at se Spike Lee’s BlacKkKlansman – og for det meste skuffede det ikke. John David Washington er dræber i en breakout-optræden som Ron Stallworth, den afrikansk-amerikanske politimand, der står sammen med den hvide officerer Flip Zimmerman (stadigt portrætteret af Adam Driver) for at komme undercover i Klu Klux Klan omkring højden af ​​organisationens vileness i 1970’erne .

Filmen lider af en langsom åbning, da den sløvt fastslår sin bly og atmosfæren i en intolerant 70’ers Colorado Springs, men når den begynder at rulle (når den faktiske infiltration af Klan starter) ruller den sammen til et eksplosivt klimaks. Den langsomme start parrede godt med den gradvise tilbagetrækning af min sygdom, men det bidrager ikke nødvendigvis til filmens gravitas. For en film om racisme, politik og Amerikas dybe siddende historie, er BlacKkKlansman overraskende sjov på punkter. Når det er sagt, efter den tilfredsstillende konklusion af hovedfortællingen lader Lee os ikke af krogen. Han væver fagligt sammen footage fra Charlottesville hvide supremacist rally og reaktioner fra amerikansk politiske ledelse for at binde diskens ældes racespændinger med den stadig meget omfattende politiske og racediske skille, der håner os i dag.

Fever / Chill vurdering: 7,5 / 10

Bohemian Rhapsody

Dette er den film, jeg havde hørt mest hype om inden min bedste billedblitz, især efter at den havde hængt på Bedste Motion Picture – Drama-ære hos Golden Globes. Historien om Freddie Mercury, Queen, og deres globale opstigning forud for deres historiske præstationer ved Live Aid, Bohemian Rhapsody er passende rockoperatiske i dele, men overraskende kedelige hos andre.

Måske var det den falmede hylde af sygdom og min rystende forringelse, men jeg havde problemer med at holde fokuseret i nogle af de længere sekvenser af ramblingsdialog. Jeg ville hellere have set filmen gøre mere ud af kviksølvets personlige åbenbaringer og eksistensielle begivenheder. I stedet føler disse øjeblikke uoprettede eller skohornede og landede ikke med nogen følelsesmæssig vægt. Det føltes som om filmen sprang frem til store krisetider uden at kortlægge hvordan vi kom der, men det var muligt, at jeg bare gik ud for lange strækninger og savnede stykker af filmen.

Fever / Chill vurdering: 6,5 / 10

En stjerne er født

Jeg reddede bedst til sidst. En anden film jeg havde temmelig slanke forventninger til, A Star er Born wowed mig ved at klare at forbinde alle de prikker, som Bohemian Rhapsody mislykkedes. De dobbelte, omvendte fortællinger om en kunstners stigning fra uklarhed til de svimlende højder af berømmelse, mens en anden karriere flammer ud på en spektakulær måde, bygger op til deres vigtigste øjeblikke i stærk kontrast til den måde, som Rhapsody snyder fremad. I stedet for at føle, at jeg var forventet at sympatisere med folk, jeg næppe vidste, er A Star Born, omhyggeligt konstruerer sine tegn fra kendte fragmenter af deres liv, så når de bemærkelsesværdige eller forfærdelige ting sker for dem, føler de sig fortjent og genkendelige.

Hvem vinder?

Oscars vindere 2019 forudsigelser – hvem vinder og hvem skal vinde

Efter at være blevet tortureret af influenzaen hjalp det sikkert ikke, men når kreditterne blev ramt, var jeg helt følelsesmæssigt og fysisk drænet. De støjsvageste øjeblikke i A Star er Born spiller bedre end de højeste skrig af mange af de andre film i denne kategori, opfanget af enormt optræden fra dets fører og ved tilstedeværelsen af ​​sind at lade scener stå på egen fortjeneste, i stedet for en desperat afhængighed af følelsesmæssig manipulation gennem musikalske tegn eller tung håndteret retning.

Det tjener også et helt ekstra punkt for Dave Chappells uheldigvis korte, men latterligt stærke cameo. En stjerne er født var den perfekte coda til min syge-dunkede odyssey på tværs af et landskab af vildt forskellige, nu halvt husede filmbilleder, en slags sygelig sød fordøjelse, der dækker en fire-dages strækning af hjernekogende sygdom og ujævn filmskabelse. Det føltes som en splinteret del af rusk, jeg kunne desperat klamre på, mens de sidste bølger af sygdom skubbede mig forsigtigt mod den nu fremmede kysthelse.

Fever / Chill vurdering: 9.5 / 10 – Giv en stjerne er født en Oscar!

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.