Efter at have spillet Baldur’s Gate 3 og Divinity Original Sin 2 er jeg mere overbevist end nogensinde om, at jeg har fundet den bedste kraft i et rollespil.

Jeg befinder mig i et underjordisk fængsel i Divinity Original Sin 2, og et bestemt syn har lige gjort mig vanvittig. En række begivenheder i Fort Joy, der involverer en statue, et tryk på en knap og en luge, har ført mig ud på denne uventede omvej, og jeg har ingen anelse om, hvad der venter mig. Jeg bliver mødt af en mørk og snusket gang med brostensbelagte gulve, edderkoppespind i hvert hjørne og nedslidte vægge, der trænger til at blive repareret. På hver side af mig er der døre, der fører til en håndfuld celler, og efter at have sendt min evige lærde ledsager Fane ud for at dirke nogle låse op med sine skeletfingre, går jeg i gang med at udforske.

Det er på det tidspunkt, at en pludselig bølge af spænding skyller ind over mig. Normalt vil en kiste, et flot stykke bytte eller en særlig spændende opdagelse fremkalde denne følelse, men lige nu er jeg helt oppe at køre over at se en rotte, der løber rundt i hjørnet. Ja, det er rigtigt. *Hvorfor er jeg så begejstret over, at der er et dyr her? Jo, det betyder, at jeg kan bruge mit nyerhvervede talent, og det er langt den bedste evne i spillet. Faktisk afspejler den min yndlingsbesværgelse i Baldur’s Gate 3, og jeg kan bare ikke få nok af den.

Det pågældende talent er Pet Pal, som giver mig mulighed for at tale med dyr. Jeg mener, hvem ville ikke gerne have denne evne? Ikke alene åbner den op for en helt anden side af eventyret, men den har allerede givet mig en række overraskende scenarier. Efter at have brugt en lignende evne så meget i Baldur’s Gate 3, har spillet Divinity Original Sin 2 bare cementeret mit ønske om at se denne funktion i flere rollespil. Ærligt talt, jo flere spil, der lader mig tale med dyr, jo bedre.

Kommunikation med dyr

Divinity Original Sin 2

(Billedkreditering: Larian Studios)

Jeg befinder mig i et underjordisk fængsel i Divinity Original Sin 2, og et bestemt syn har lige gjort mig vanvittig. En række begivenheder i Fort Joy, der involverer en statue, et tryk på en knap og en luge, har ført mig ud på denne uventede omvej, og jeg har ingen anelse om, hvad der venter mig. Jeg bliver mødt af en mørk og snusket gang med brostensbelagte gulve, edderkoppespind i hvert hjørne og nedslidte vægge, der trænger til at blive repareret. På hver side af mig er der døre, der fører til en håndfuld celler, og efter at have sendt min evige lærde ledsager Fane ud for at dirke nogle låse op med sine skeletfingre, går jeg i gang med at udforske.

Det er på det tidspunkt, at en pludselig bølge af spænding skyller ind over mig. Normalt vil en kiste, et flot stykke bytte eller en særlig spændende opdagelse fremkalde denne følelse, men lige nu er jeg helt oppe at køre over at se en rotte, der løber rundt i hjørnet. Ja, det er rigtigt. *Hvorfor er jeg så begejstret over, at der er et dyr her? Jo, det betyder, at jeg kan bruge mit nyerhvervede talent, og det er langt den bedste evne i spillet. Faktisk afspejler den min yndlingsbesværgelse i Baldur’s Gate 3, og jeg kan bare ikke få nok af den.

Divinity Original Sin 2

Det pågældende talent er Pet Pal, som giver mig mulighed for at tale med dyr. Jeg mener, hvem ville ikke gerne have denne evne? Ikke alene åbner den op for en helt anden side af eventyret, men den har allerede givet mig en række overraskende scenarier. Efter at have brugt en lignende evne så meget i Baldur’s Gate 3, har spillet Divinity Original Sin 2 bare cementeret mit ønske om at se denne funktion i flere rollespil. Ærligt talt, jo flere spil, der lader mig tale med dyr, jo bedre.

Kommunikation med dyr

(Billedkreditering: Larian Studios)

Naturligvis skynder jeg mig over til rotten, så snart jeg kan, og indleder en samtale. Bare det, at hun hedder Eddie, er nok til at få mig til at smile, men den lille fyr er også ret hjælpsom. Eddie giver mig en dirke, eller som hun kalder det, en “pointy lock un-doer”, og fortsætter med at fortælle mig om det sted, jeg har fundet mig selv på. Min snak med rotten får mig til at tænke på de utallige gange i Baldur’s Gate 3, hvor jeg talte med grise, hunde og meget mere. Da jeg første gang trådte ind i Sword Coast, blev jeg øjeblikkeligt grebet af spådomsformularen Speak with Animals. Jeg havde aldrig rigtig oplevet et spil, der lod mig gøre dette før, og hver gang jeg stødte på et dyr i verden, måtte jeg se, hvad de ville sige. Mens den blotte tilstedeværelse af dyreliv hjælper virtuelle omgivelser med at føles mere levende, giver det at kunne tale med dem et ekstra niveau af dybde og gør verdenen så meget rigere.

Divinity Original Sin 2

Ny horisont

(Billedkredit: Larian Studios)

Baldur’s Gate 3 overbeviste mig om endelig at prøve Larians sidste kritikerroste rollespil, og det er hurtigt ved at blive min nye besættelse.

Som en nytilkommen til Larians rollespil havde jeg ingen anelse om, at Divinity Original Sin 2 havde en lignende funktion. Så du kan nok forestille dig min glæde og overraskelse, da jeg for nylig begyndte min rejse som Lohse i Rivellon og opdagede, at en lignende funktion også fandtes i dette fantasy-rollespil. Så meget i Divinity har mindet mig om Baldur’s Gate 3, men intet kunne slå det øjeblik, hvor jeg så et pop-up tutorial-vindue, da jeg mødte et får for første gang. “Du kan ikke forstå, hvad dette dyr prøver at sige!” lød teksten. “Hvis du havde Pet Pal-talentet, kunne du have en meningsfuld samtale”. Jeg gispede bogstaveligt talt. Intet skulle stoppe mig fra at tilegne mig dette talent ved første mulige lejlighed.

Dialog med hunde

(Billedkreditering: Larian Studios)

Heldigvis tog det mig ikke lang tid at chatte med nogle dyr, da jeg var kommet op i niveau og havde låst op for evnen. Det har allerede vist sig at åbne op for nogle meget mindeværdige interaktioner, og det har endda reddet mit skind i en farlig situation, som også blev hjulpet på vej af mit fængselsophold. Efter at jeg havde talt med rotten, kom jeg op at toppes med en magister, der var i gang med at torturere en stakkels soldat. Min tilstedeværelse var tydeligvis ikke velkommen, og jeg måtte snart kæmpe mod ham og hans lakajer. Jeg plyndrede alt, hvad magisteren havde, og selvom jeg så, at han havde en rød kugle på sig, tænkte jeg ikke så meget over det på det tidspunkt.

Jeg befinder mig i et underjordisk fængsel i Divinity Original Sin 2, og et bestemt syn har lige gjort mig vanvittig. En række begivenheder i Fort Joy, der involverer en statue, et tryk på en knap og en luge, har ført mig ud på denne uventede omvej, og jeg har ingen anelse om, hvad der venter mig. Jeg bliver mødt af en mørk og snusket gang med brostensbelagte gulve, edderkoppespind i hvert hjørne og nedslidte vægge, der trænger til at blive repareret. På hver side af mig er der døre, der fører til en håndfuld celler, og efter at have sendt min evige lærde ledsager Fane ud for at dirke nogle låse op med sine skeletfingre, går jeg i gang med at udforske.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.