Det er vildt, at Nintendo genopliver et næsten 20 år gammelt Nintendo DS-spil til Switch.

Lige siden jeg begyndte at spille Another Code: Recollection til Nintendo Switch, har en enkelt tanke gennemsyret hvert hjørne af min hjerne. Hver gang jeg løser et klogt puslespil, tænker jeg det. Hver eneste smule dialog, jeg tænker det. Jeg tænker det især hver eneste gang, jeg skal flytte mig fra et sted til et andet. Det, jeg ikke kan lade være med at tænke, er faktisk ret enkelt: Jeg kan ikke tro, at det her overhovedet eksisterer.

Det betyder ikke, at Another Code: Recollection på nogen måde er dårligt. Men i et forsøg på at kalde det, som det er, så lad os gennemgå detaljerne: Det er en “fuldt forbedret” duo af mysterie/adventure/puslespil, Another Code: Two Memories og Another Code: R – A Journey into Lost Memories. Det første udkom for næsten 20 år siden til Nintendo DS (under navnet Trace Memory her i Nordamerika), og det andet udkom for 15 år siden til Wii – og det nåede ikke engang frem til det nordamerikanske marked.

De fik begge middelmådige til gode anmeldelser dengang og er blevet husket med glæde, men det er svært at betragte nogen af dem som en fuldtræffer på papiret. Selv om Another Code: Recollection har fået en visuel overhaling, nyt stemmeskuespil og et ekstra sæt hint- og navigationssystemer, er kernespillene, hvad de er. Det er en meget pænere præsentation end nogensinde før, men det er stadig de samme to spil under alt det.

En usandsynlig samling

Skærmbillede af Another Code: Recollection

(Billedkreditering: Nintendo)

Uden at afsløre noget, så handler de to spil om hovedpersonen Ashley Mizuki Robbins, som undersøger sine forældres forsvinden. De følger hende i store træk, mens hun tumler rundt på henholdsvis en ø og i et søområde, hvor hun løser gåder og leder efter svar i forhold til nogle foruroligende, manglende eller uklare minder. Jeg lover, at det er mere spændende, end det lyder, men det er bestemt ikke noget Subway Surfers TikTok-mashup.

Men selv om Another Code-spillene var umiddelbart og åbenlyst spændende og opsigtsvækkende titler, føles det i stigende grad, som om det er en eftertanke for de fleste firmaer at bringe ældre udgivelser frem. Det er ikke et specielt nyt problem, men det forværres for Nintendo, fordi Nintendo Switch Online ofte tilbyder digitale versioner af klassiske spil til abonnenter. Hvorfor udgive en helt ny version af noget, når de gamle, portet til ny hardware, vil tilfredsstille de fleste? Digitale versioner af de samme gamle Golden Sun-spil, for eksempel, er helt sikkert et lettere løft end fuldstændige remakes.

Læg dertil det simple faktum, at udvikleren af Another Code-spillene, Cing, ophørte med at eksistere for næsten 15 år siden. Trods udgivelsen af det meget roste Nintendo Wii-spil Little King’s Story blot et år forinden, endte udvikleren med at indgive konkursbegæring i marts 2010. Størstedelen af Cings mest bemærkelsesværdige spil – udgivet af Nintendo – har været i en slags limbo lige siden.

Skærmbillede af Another Code: Recollection

(Billedkredit: Nintendo)

Denne kontekst er nødvendig for fuldt ud at forstå, hvad jeg mener, når jeg siger: “Jeg kan ikke tro, at dette overhovedet eksisterer.” Det kan jeg ikke! Jeg kan simpelthen ikke, af alle de førnævnte grunde, tro på, at Another Code: Recollection overhovedet eksisterer. Jeg tøver med at tillægge dets eksistens nogen form for stor betydning, selvom jeg helt sikkert ville elske at se Hotel Dusk og dets efterfølger få samme behandling, men det føles som et under at have været i stand til at hente et fysisk eksemplar – det eneste i butikken, ganske vist – i min lokale Best Buy på udgivelsesdagen.

Det er en holdning, jeg ville ønske, vi så mere af fra folk hos Nintendo, PlayStation og Xbox, helt ærligt. Jeg ville ønske, at det ikke føltes så overraskende at se et af dem trække et spil ud af mølposen på denne måde. (Sega, hvis du lytter, mit kongerige for en lokaliseret version af Valkyria Chronicles 3.) Jeg har ingen anelse om, hvordan tallene bare tilnærmelsesvis hænger sammen, og det føles absolut ikke som om, de gør det udefra set, men alt andet er en skam. Så i stedet håber jeg, at Another Code: Recollection bare er starten på en ny trend, der er svær at visualisere, men som hjælper med at bringe endnu flere spil, der engang kun var minder, ind i det moderne landskab.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.