Days of Doom er som Plants Vs Zombies møder The Walking Dead, og jeg elsker det allerede.

Days of Doom får det til at føles som 2009 igen, og det er en god ting i min bog. I det øjeblik jeg hører navnet og ser et screenshot, ved jeg, at Ataris kommende strategispil vil opfylde alle mine ønsker: Det har zombier, turbaseret kamp og levende 2D-animationer, der udspiller sig på et skakbræt som slagmark.

Jeg bliver med det samme mindet om Plants VS Zombies, og jeg bliver transporteret tilbage i tiden, hvor jeg spillede det på min skole-pc som 14-årig. Atari har altid været kendt for sine gammeldags arkadespil, og da jeg fik lov til at spille Days of Doom på Gamescom 2023, kunne jeg endelig selv mærke den følelse af nostalgi.

Hack til rødderne

Forhåndsvisning af Days of Doom Gamescom 2023

(Billedkredit: Atari)Gamescom 2023

Gamescom

(Billedkredit: Gamescom)

GamesRadar+ var på plads i Köln, Tyskland, for at spille de mest ventede nye spil i 2023 og derefter. For flere hands-on previews, interviews, nyheder og features, skal du besøge Gamescom 2023-dækningshubben for al vores eksklusive adgang og rapportering.

Når det handler om at bekæmpe zombier, er den enkleste tilgang nogle gange den bedste. Misforstå mig ikke, jeg elsker de bedste Resident Evil-spil lige så meget som alle andre, men Days of Dooms sidelange perspektiv gør kampen mod de udøde til en taktisk kunstform. I en almindelig gennemspilning stiller zombierne sig op i venstre side af skærmen, mens dine menneskelige overlevende står overfor. Ligesom i et spil skak kan du flytte hver overlevende i en bestemt retning for at besætte andre felter, når du nærmer dig.

Det er dog ikke zombie-ædende flora, men dygtige håndtegnede helte med unikke evner og våben. Nogle giver beskyttende forsvarsbuffere til holdkammerater, der står tæt på, mens andre kan bruge våben til at skubbe zombier tilbage eller splatte dem i småstykker. Roguelike-komponenten i Days of Doom betyder, at når en overlevende dør, er vedkommende væk for altid. Heldigvis er der mange flere at rekruttere i slutningen af hver runde, hver med deres egen historie til at uddybe RPG-elementerne, og du kan erhverve permanente power-ups for at give din gruppe et boost fra løb til løb.

Jeg kom kun til at opleve kampsiden af tingene under min korte session med Days of Doom, men sikke en oplevelse det var. At spille på en Nintendo Switch forstærkede kun den nostalgiske morskab, og den enkle kontrol betyder, at jeg kan sætte mig ned og spille det uden nogen forudgående viden om, hvad jeg skal gøre. Det hjalp helt sikkert, at min Plants VS Zombies-oplevelse hurtigt kom tilbage, selv uden potteplanter på skærmen og projektiler mod zombier.

I modsætning til Plants VS Zombies er den strategiske kamp i Days of Doom også fuldt ud turbaseret. Du er nødt til at forudsige, hvor det er bedst at placere dine overlevende, så de kan gøre skade og samtidig undgå at blive ramt, mens zombierne gør deres træk, når dine figurer har afsluttet deres tur. Der er en indikation på skærmen, når du er inden for nærkampsrækkevidde af de udøde fjender, men hvis du handler først, har du en tendens til at få overtaget.

At eksperimentere med de overlevende og de evner, man har til rådighed, lader til at være det, der er den sande magi i Days of Doom. Som i ethvert turbaseret strategispil er der en vis balance mellem forsigtigt forsvar og total nedslagtning, men Days of Doom sørger for, at det er tydeligt nok til at guide dig igennem det i de tidlige stadier. En af de overlevende kan skyde en sky af giftige dampe lige i vejen for den krybende horde, mens andre kan bruge pyroangreb på afstand til at sætte slagmarken i flammer. Min korte 15 minutters hands-on med Days of Doom efterlod mig sulten efter endnu en bid – jeg fik for eksempel ikke set det fulde udvalg af fjendetyper eller store slemme boss-zombier – men når Atari lancerer dette spil, vil det være et oplagt valg for mig. Mmm, hjerner.

Hvis du er mere til strategispil i hack n’ slash-stil, så tjek vores hands-on oplevelse med Lysfanga: The Time Shift Warrior og hendes tilbageværende “kloner”.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.