Baldur’s Gate 3 fik mig til at bryde mit livslange rollespilskodeks for at rekruttere en karakter – og jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde kan tilgive mig selv

I Baldur’s Gate 3 føler jeg mig som den værste, ondeste person i hele FaerÛn. *Åh, guder. Hvad er det, jeg gør? Mit hjerte skriger, at jeg skal stoppe, men jeg er nødt til at fortsætte ad denne vej, hvis jeg endelig vil tilfredsstille min nysgerrighed. Det ved min hjerne måske godt, men når jeg træder ind i et rum fuld af skræmte, forsvarsløse tieflings, viger jeg fysisk tilbage. Hver eneste fiber i mit væsen forsøger at kæmpe imod dette.

I så mange tidligere spil har jeg været deres heroiske beskytter. Jeg har endda arbejdet hårdt for at få et trofæ til ære for dem. Men her er jeg, på vej til at afslutte deres liv og fjerne deres fremtid, bare så jeg kan se en ny side af Larians eventyr. I dette øjeblik er jeg nødt til at ignorere mine instinkter og vende ryggen til min egen RPG-kode, så jeg rent faktisk kan forpligte mig.

Uden at turde kigge for tæt på, instruerer jeg Astarian i at levere dødbringende hits på en af de stakkels tieflings, som er lidt skjult for mit syn. Da de falder til jorden, opdateres Karlachs personlige quest-log på min skærm, og pludselig går det op for mig: Åh nej. Nej, nej, nej. Jeg har bare myrdet Dammon. *Søde Dammon. Ærgrelsen fortærer mig. Jeg kan mærke en klump i halsen, men jeg kan ikke dvæle ved det for længe. Hvis jeg gør det, ved jeg, at jeg vil genindlæse et save eller ligefrem lukke spillet helt. Jeg har spillet Baldur’s Gate 3 igennem mange, *mange gange på dette tidspunkt, men jeg har aldrig følt mig så ond og direkte forkert, som jeg gør lige nu. Selv da jeg spillede som Dark Urge – om end på modstandens vej – fik det mig ikke til at føle mig så frygtelig skyldig som nu. Så hvorfor gør jeg det? Hvorfor udsætter jeg mig selv for det her? Jeg vil så gerne lære en karakter ordentligt at kende, som jeg altid har slået ihjel i goblinlejren: Minthara.

Ledsagende kampagne

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian)ELSEWHERE

Karakterer angriber en drage i Dragon Age: Origins - Ultimate Edition.

(Billedkreditering: Electronic Arts)

Efter 6 gennemspilninger af Baldur’s Gate 3 er jeg vendt tilbage til det valg-tunge spil, der kickstartede min kærlighed til rollespil.

I Baldur’s Gate 3 føler jeg mig som den værste, ondeste person i hele FaerÛn. *Åh, guder. Hvad er det, jeg gør? Mit hjerte skriger, at jeg skal stoppe, men jeg er nødt til at fortsætte ad denne vej, hvis jeg endelig vil tilfredsstille min nysgerrighed. Det ved min hjerne måske godt, men når jeg træder ind i et rum fuld af skræmte, forsvarsløse tieflings, viger jeg fysisk tilbage. Hver eneste fiber i mit væsen forsøger at kæmpe imod dette.

I så mange tidligere spil har jeg været deres heroiske beskytter. Jeg har endda arbejdet hårdt for at få et trofæ til ære for dem. Men her er jeg, på vej til at afslutte deres liv og fjerne deres fremtid, bare så jeg kan se en ny side af Larians eventyr. I dette øjeblik er jeg nødt til at ignorere mine instinkter og vende ryggen til min egen RPG-kode, så jeg rent faktisk kan forpligte mig.

Uden at turde kigge for tæt på, instruerer jeg Astarian i at levere dødbringende hits på en af de stakkels tieflings, som er lidt skjult for mit syn. Da de falder til jorden, opdateres Karlachs personlige quest-log på min skærm, og pludselig går det op for mig: Åh nej. Nej, nej, nej. Jeg har bare myrdet Dammon. *Søde Dammon. Ærgrelsen fortærer mig. Jeg kan mærke en klump i halsen, men jeg kan ikke dvæle ved det for længe. Hvis jeg gør det, ved jeg, at jeg vil genindlæse et save eller ligefrem lukke spillet helt. Jeg har spillet Baldur’s Gate 3 igennem mange, *mange gange på dette tidspunkt, men jeg har aldrig følt mig så ond og direkte forkert, som jeg gør lige nu. Selv da jeg spillede som Dark Urge – om end på modstandens vej – fik det mig ikke til at føle mig så frygtelig skyldig som nu. Så hvorfor gør jeg det? Hvorfor udsætter jeg mig selv for det her? Jeg vil så gerne lære en karakter ordentligt at kende, som jeg altid har slået ihjel i goblinlejren: Minthara.

Ledsagende kampagne

(Billedkreditering: Larian)ELSEWHERE

(Billedkreditering: Electronic Arts)

Efter 6 gennemspilninger af Baldur’s Gate 3 er jeg vendt tilbage til det valg-tunge spil, der kickstartede min kærlighed til rollespil.

Baldur's Gate 3

Nu har jeg på en eller anden måde overset, at patch 5 faktisk giver dig en slags work-around for Minthara – hvor du kan slå hende ud og få hende som ledsager senere. Men hvis jeg ville have den stikkende Nightwarden til at slutte sig til mig og opleve et forhold til hende, tænkte jeg, at jeg bare skulle forpligte mig til at træffe de valg, jeg altid undgår, for også at se en ny side af rollespillet. Jeg havde hørt en masse snak om hendes første romancescene i lejren i det blodige efterspil i lunden, og jeg har længe været nysgerrig efter at finde ud af, hvor meget hendes tilstedeværelse faktisk ændrer tingene i 2. akt. Men selv om jeg endelig havde overbevist mig selv om at starte en ny gennemspilning i hendes navn, måtte jeg arbejde mig op til det.

Faktisk brugte jeg en hel del tid på at gøre absolut alt andet, man kan gøre i 1. akt, for at udskyde det uundgåelige så længe som muligt. Jeg tror faktisk ikke, at det gjorde tingene bedre, når sandheden skal frem, for opbygningen gjorde bare, at det, jeg skulle gøre, pressede sig endnu mere på. Det eneste positive ved alt dette var, at jeg virkelig kunne prøve at fortabe mig i rollespilsaspektet ved en karakter, der ville gå ned ad denne vej. Det viste sig at være det perfekte valg at spille som Lolth-svorn Drow, da så mange dialogmuligheder, der er unikke for dem, udstråler en kold overlegenhed. Det gav mig også mulighed for at prøve nogle ting, jeg aldrig havde gjort før, for at se, hvad der skete. Da jeg for eksempel besøgte Emerald Grove første gang, hjalp jeg den tilfangetagne goblin Sazza med at flygte. Selvom jeg havde det ret skidt med at vide, at hun havde planer om at fortælle Minthara, hvor alle tieflings var, gjorde Sazzas tilstedeværelse det til en leg at komme ind i goblinlejren senere.

Til sidst stod jeg dog ansigt til ansigt med Minthara og fik endelig sat gang i tingene. At udslette lunden på Nightwardens side var faktisk lige så forfærdeligt, som jeg havde troet, det ville være. Fra at angribe forsvarsløse tieflings, der tiggede om nåde, til at støde på ligene af NPC’er, jeg havde reddet utallige gange før, efterlod kampen mod druiderne også en bitter smag i munden på mig. Da jeg vendte tilbage til Minthara i det frygtede rum, hvor Dammon var faldet for min hånd, nåede jeg endelig den nat i lejren, jeg havde ventet på, men prisen for det var næsten for meget at bære.

I Baldur’s Gate 3 føler jeg mig som den værste, ondeste person i hele FaerÛn. *Åh, guder. Hvad er det, jeg gør? Mit hjerte skriger, at jeg skal stoppe, men jeg er nødt til at fortsætte ad denne vej, hvis jeg endelig vil tilfredsstille min nysgerrighed. Det ved min hjerne måske godt, men når jeg træder ind i et rum fuld af skræmte, forsvarsløse tieflings, viger jeg fysisk tilbage. Hver eneste fiber i mit væsen forsøger at kæmpe imod dette.

I så mange tidligere spil har jeg været deres heroiske beskytter. Jeg har endda arbejdet hårdt for at få et trofæ til ære for dem. Men her er jeg, på vej til at afslutte deres liv og fjerne deres fremtid, bare så jeg kan se en ny side af Larians eventyr. I dette øjeblik er jeg nødt til at ignorere mine instinkter og vende ryggen til min egen RPG-kode, så jeg rent faktisk kan forpligte mig.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.