Assassin’s Creed Jade hands-on preview: Jeg er klar til at kaste mig ud i en mobil stealth-oplevelse

Da jeg først hørte om Assassin’s Creed Jade, var jeg ikke helt sikker på, hvad jeg skulle mene. Jeg er ikke det, man kalder en mobilspiller, og tanken om at dykke ned i en ny stealth-oplevelse på min iPhone var ikke ligefrem tiltalende. Men efter at have prøvet Jade i knap 30 minutter, er jeg allerede imponeret over spillets omfang, og hvor hurtigt jeg vænnede mig til touch-kontrollen. Jeg ville stadig vælge at spille på konsol eller pc, hvis jeg fik valget, men det nye eventyr, der foregår i Kina i det tredje århundrede f.Kr., betræder ikke kun ny grund for serien som en eksklusiv mobiloplevelse, men også med nogle af dens funktioner.

Min tid med Jade begyndte for eksempel i en karakterskabelsespakke – hvilket er første gang for Assassin’s Creed. Du kan vælge en mandlig eller kvindelig karakter, ændre deres ansigtstræk og hår og give dem et navn, som du selv vælger. Det er ikke den mest omfattende pakke af muligheder (i hvert fald ikke i det nuværende build, jeg spillede), men det er bestemt et kærkomment indslag i det nye spil.

Min første opgave er at bryde ind i et sengekammer for at plyndre en skat, som jeg skal “give tilbage til folket”, hvilket giver mig mulighed for at afprøve mekanikken. Med touch-kontroller til navigation giver en række knapper på højre side af telefonskærmen mig mulighed for at sætte mig på hug, snigmyrde, parkere og klatre og gå i kamp, hvis jeg bliver opdaget. Jeg har aldrig rigtig brugt mobile touchskærme, men jeg er overrasket over, hvor godt mekanikken fungerer, selvom den er lidt mindre kompliceret end at bruge input på en controller.

Et nyt spring

Assassin's Creed Jade

(Billedkredit: Ubisoft)Gamescom 2023

Gamescom

(Billedkredit: Gamescom)

GamesRadar+ er på plads i Köln, Tyskland, for at spille de mest ventede nye spil i 2023 og derefter. For flere hands-on previews, interviews, nyheder og features, skal du besøge Gamescom 2023 dækningshub for al vores eksklusive adgang og rapportering.

En række vagter står mellem mig og sengekammeret, så det er naturligvis nødvendigt med en snigende taktik. Efter at være landet i en halmballe, tager det mig et øjeblik at finde ud af, hvordan jeg skal bevæge mig og sætte mig på hug. En joystick-lignende kontrol på venstre side af skærmen giver mig mulighed for at navigere, mens jeg bruger min højre hånd til at bevæge kameraet og udføre en række forskellige handlinger. Da jeg er uerfaren med mobil touch-kontrol, frygtede jeg, at jeg ville være ude på dybt vand, da jeg gik i gang. Men efter et par minutter vænner jeg mig hurtigt til opsætningen og kommer godt i gang. Det hjælper mig helt sikkert også, at jeg er en erfaren Assassin’s Creed-spiller, og alt føles umiddelbart velkendt for mig. Det er i sig selv et bevis på Jades mål om at forblive tro mod seriens kendetegn med scanningsfokus, snigmord, klatring, udsigtspunkter at springe fra og meget mere.

Med et tryk på skærmen camouflerer jeg mig i noget løv i nærheden og sniger mig op bag en vagt. En prompt blinker, når jeg er tæt nok på til at signalere, at jeg nu kan snigmyrde dem, og min brugerdefinerede karakter dræber dem med en skjult klinge i en flydende bevægelse. Det er ikke helt det samme som at gøre det samme på konsol, men touch-kontrollen fungerer godt til at fange seriens kernefølelse og signaturmanøvrer.

Når jeg har nået sengekammeret og sikret mig varerne, skal jeg i den næste introduktionsmission klatre og parkere over bygninger og strukturer for at nå et udsigtspunkt. Det er her, jeg virkelig får en forsmag på omfanget af Jade, som har et allerede stort kort, som holdet fortæller mig vil blive udvidet med tiden. Landskabet er imponerende i skala, og når jeg først har taget springet og åbnet kortet yderligere, dukker der flere interessante punkter op.

Omgivelserne er modne til udforskning, og jeg tager mig et øjeblik til at nyde udsigten foran mig, når jeg er landet. Med missioner at opdage og seværdigheder at se, føles dette som et langt mere åbent Assassin’s Creed-eventyr, end jeg havde forventet, og med planer om at udvide det yderligere, bliver det interessant at se, hvordan Assassin’s Creed Jade vokser og udvikler sig i fremtiden.

Her er de bedste Assassin’s Creed-spil rangeret

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.