21 år senere er det bedste Resident Evil-spin-off-spil stadig det mest undervurderede

Jeg troede aldrig, at jeg skulle flygte fra det sarte clip-clop fodtrin af en catwalking, mutant stiletto i henhold til, men endnu engang, her er vi. Morpheus er Resident Evil: Dead Aims hovedantagonist, og selv om hans karakteristiske skridt måske ikke vækker den samme frygt i mit hjerte som en anden af seriens bærende kræfter, er han den eneste tyran, jeg kender til, hvis mutation har betydet, at han har fået et par permanente høje hæle.

Bortset fra den flotte skurkagtighed er der bare noget ved Dead Aim, som jeg synes er helt vidunderligt. Jeg har genspillet det passivt i løbet af de sidste par dage og undret mig over, hvor ubemærket, men alligevel fornøjelig en oplevelse Capcoms fjerde bidrag i Gun Survivor spin-off-serien stadig er, og forsøgt at sætte fingeren på, hvorfor det altid har været en af mine favoritter. Det er hverken det mest unikke eller det bedste Resident Evil-spil, og det er ikke altid det mest mindeværdige af de rigtige grunde. Men i sin kerne viser Dead Aim, at serien bevægede sig i den rigtige retning. Og så er det bare sjovt.

Tilbage til det grundlæggende

Resident Evil: Dead Aim

(Billedkredit: Capcom)Hovedskud til hovedskud

De bedste helte i videospil

(Billedkreditering: Capcom)

Remakes af Resident Evil 2 og Resident Evil 4 er mesterværker, men hvilket er bedst?

Resident Evil: Dead Aim indeholder en samling ideer, som snart ville blive forfinet til noget bedre. Fong Ling er bare budget-Ada Wong, den sandhårede og kraftige Bruce er det uhellige genetiske afkom af Leon og Chris (hvis bare de også kunne gå, mens de sigtede tilbage i 2003), og man kan se, hvordan det zombiebefængte krydstogtskib Spencer Rain banede vejen for Revelations’ eget bud på et spøgelsesskib, Queen Zenobia. Det er også en langt mere lineær og komprimeret oplevelse end et almindeligt Resi-spil, så jeg dømmer ikke Dead Aims forglemmelige plot for hårdt – især når det opfylder mange andre krav.

Jeg troede aldrig, at jeg skulle flygte fra det sarte clip-clop fodtrin af en catwalking, mutant stiletto i henhold til, men endnu engang, her er vi. Morpheus er Resident Evil: Dead Aims hovedantagonist, og selv om hans karakteristiske skridt måske ikke vækker den samme frygt i mit hjerte som en anden af seriens bærende kræfter, er han den eneste tyran, jeg kender til, hvis mutation har betydet, at han har fået et par permanente høje hæle.

Bortset fra den flotte skurkagtighed er der bare noget ved Dead Aim, som jeg synes er helt vidunderligt. Jeg har genspillet det passivt i løbet af de sidste par dage og undret mig over, hvor ubemærket, men alligevel fornøjelig en oplevelse Capcoms fjerde bidrag i Gun Survivor spin-off-serien stadig er, og forsøgt at sætte fingeren på, hvorfor det altid har været en af mine favoritter. Det er hverken det mest unikke eller det bedste Resident Evil-spil, og det er ikke altid det mest mindeværdige af de rigtige grunde. Men i sin kerne viser Dead Aim, at serien bevægede sig i den rigtige retning. Og så er det bare sjovt.

Tilbage til det grundlæggende

Resident Evil: Dead Aim

(Billedkredit: Capcom)Hovedskud til hovedskud

(Billedkreditering: Capcom)

Remakes af Resident Evil 2 og Resident Evil 4 er mesterværker, men hvilket er bedst?

Resident Evil: Dead Aim indeholder en samling ideer, som snart ville blive forfinet til noget bedre. Fong Ling er bare budget-Ada Wong, den sandhårede og kraftige Bruce er det uhellige genetiske afkom af Leon og Chris (hvis bare de også kunne gå, mens de sigtede tilbage i 2003), og man kan se, hvordan det zombiebefængte krydstogtskib Spencer Rain banede vejen for Revelations’ eget bud på et spøgelsesskib, Queen Zenobia. Det er også en langt mere lineær og komprimeret oplevelse end et almindeligt Resi-spil, så jeg dømmer ikke Dead Aims forglemmelige plot for hårdt – især når det opfylder mange andre krav.

Det er måske mærkeligt og underudviklet, men spillets DNA er genkendeligt Resident Evil. Dead Aim bevæger sig gennem tre afgrænsede steder, kortlægger mutationen og degenereringen af en overordnet stor skurk, der har forbindelser til Umbrella Corporation, og vrimler med zombier, som man kan skyde i hovedet med en begrænset forsyning af håndvåbenkugler. Man kan endda snige sig forbi inaktive zombier, en mekanik, jeg stadig har meget til overs for den dag i dag. Hvad er der ikke at elske? Nå, men efter at have nået et vist punkt i min genopdagelsesmission, indser jeg, at jeg faktisk ikke er så vild med at løbe ind i Hunter Elite igen. Disse amfibiske monstre er lige så onde og grimme, som jeg husker dem fra min sidste gennemspilning, og de eksploderer fra deres inddæmningsfartøjer som en trio af store kuglesvampe med krogkløer.

Synet af Hunter Elite får mig til at løbe om kap hen over skibets dæk for at komme væk fra deres voldsomme nærkampsangreb. Jeg ville næsten hellere kæmpe mod et par Lickers – næsten, sagde jeg. Men at kæmpe sig forbi en berygtet, vanskelig fjende med en eller to unikke særheder og hele tiden bekymre sig om, hvorvidt man har nok ammunition eller grønne urter til at klare sig igennem … det er omtrent så Resident Evil, som det kan blive.

Tyrant Banks

(Billedkredit: Capcom)

Resident Evil: Dead Aim

Jeg kan kun antage, at Morpheus’ feminisering skulle opfattes som chokerende snarere end progressiv.

Hvor berygtede de end er, er Hunter Elite ikke min yndlingsting i Dead Aim. Den ære tilfalder helt klart Morpheus D. Duvall, en tidligere Umbrella-lakaj, der blev til en kriminel mastermind med store ambitioner for sig selv og verden. Morpheus er, som næsten alle skurke i deres obligatoriske Resi-spil, langt den mest interessante figur i Dead Aim. Han virker måske som en typisk tegneserieforbryder, der udnytter et bio-organisk våben mod globale supermagter til gengæld for en stor sum penge, men han er også en erklæret æstetiker. Denne stræben efter ægte, uopnåelig skønhed understreger, hvad der sker med Morpheus, da han efter at være blevet dødeligt såret injicerer sig selv med en eksperimentel kombination af t- og G-virus.

I modsætning til alle andre, der er blevet inficeret med Progenitor-virussen, får denne modificerede version ikke Morpheus til at mutere til en misdannet rædsel. I stedet får Morpheus bryster, hofter, langt hår og en antydning af permanente højhælede støvler. Han muterer fra en superskurk til en supermodel, og ved du hvad? Jeg elsker det den dag i dag.

Tilmeld dig GamesRadar+’s nyhedsbrev

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.