13 år efter The Sims Medieval forsøger jeg at genskabe de gode dage med The Sims 4 Castle Estate – eller blive sendt i spjældet for at forsøge.

The Sims Medieval er stadig lige så genialt i dag, som det var for 13 år siden. Det er et af mange livlige spil, der udspringer af EA’s langvarige livssimulering, der holdes i godt selskab af The Urbz og The Sims: Castaway som nogle af de skæveste og bedste alternativer i sin tid, da det at bygge huse og skabe familier føltes lidt tørt i 00’erne og de tidlige 2010’ere.

The Sims Medieval har en mere rollespilsagtig tone, hvor spillerne skaber deres egne kongeriger og udfører kongelige pligter, bygger kirker og medicinske faciliteter og sejler på de syv verdenshave på jagt efter nye alliancer i overensstemmelse med quest-specifikationer. Du kan stadig ændre din Sims’ tøj, få børn og indrette dine paladser, men fokus i The Sims Medieval er på at forme begivenhederne i den evigt foranderlige verden omkring dig.

Ingen fantasy-rollespil eller management-simulationer har været i nærheden af at fange essensen af dette. The Sims Medieval er stadig et af mine yndlings-pc-spil nogensinde, på trods af dets alder, og jeg har altid længtes efter at se EA bringe det på linje med deres seneste mainline-serie ved at genindføre dets quest-directive format. Men med The Sims 4’s seneste udvidelser, der omfatter et slot, en hestefarm og en række nye gameplay-mekanismer, der giver mulighed for mere nuanceret historiefortælling, tager jeg sagen i egen hånd. Det er tid til at genskabe The Sims Medieval i The Sims 4 – eller sende mig selv i spjældet for at prøve.

Trone, søde trone

The Sims 4 Middelalderen

(Billedkreditering: EA)Glarch!

The sims 4: at vokse sammen og spædbørn

(Billedkreditering: EA)

Hvis du kan lide Sims-eksperimenter, har jeg prøvet udfordringen med de 100 spædbørn, så du ikke behøver at gøre det.

Min første opgave er at beslutte, hvor jeg skal bygge mit kongerige. Jeg har set mange Sims Medieval-fans på nettet foreslå kvarteret Windenburg, men de udprægede huse i Tudor-stil vil simpelthen ikke fungere for mig ud fra et æstetisk perspektiv.

Jeg overvejer Chestnut Ridge – den gigantiske grund på 64×64 kalder på mig – men den grimme bymidte er en kæmpe moderne katastrofe, når jeg prøver at skabe et autentisk middelalderligt kongerige. I sidste ende vælger jeg Glimmerbrook. Det grønne, afsondrede og uden skrigende bylys, der blænder i det fjerne, virker Realm of Magic-kvarteret perfekt til mit eksperiment. Jeg smider Charm-familien på porten, jævner hver anden grund med jorden og går i gang med at skabe min monark.

I Sims Medieval har monarken typisk et par ansatte til at lave mad, gøre rent og rådgive hende i dagligdagen. Dronning Willow Wilhem er klædt i en smagfuld balkjole og en juvelbesat hovedbeklædning, som jeg fandt i Sims 4 Vampires-pakken, og hun har følgeskab af to trofaste tjenere: en husholderske ved navn Beatriz McHenry og hendes søn og stalddreng Jerrod. De må klare sig indtil videre, og jeg sørger for at give Beatriz egenskaben Klog for at sikre, at hun kan give dronning Wilhelm gode råd.

The Sims 4 Middelalder

(Billedkredit: EA)

Når jeg har styr på min husstand, vender jeg min opmærksomhed mod deres palads. Jeg har aldrig været den bedste til at bygge i The Sims 4 – indrømmet, jeg er her for dramaets skyld, ikke for landskabets og arkitekturens vidundere. Efter et mislykket forsøg, der ligner et fransk middelalderfængsel mere end et overdådigt slot, søger jeg inspiration i galleriet.

Jeg vil gerne så tæt på slottet i Sims Medieval som muligt, men det lader ikke til at være en mulighed uden et møjsommeligt antal mods. I stedet forsøger jeg at få interiøret til at matche, startende med tronsalen. Men hver gang jeg prøver at sætte dronningen på tronen, rejser hun sig op igen og går ud i køkkenet.

Jeg har givet slottet Off-The-Grid-udfordringen, hvilket betyder, at der ikke er elektricitet i brug på Castle Wilhem, men det forhindrer ikke den glubske dronning i igen og igen at forsøge at lave mad til sig selv. Jeg slår Sim Autonomy fra for at sikre, at hun bliver siddende, og sender fru McHenry til markedet i Henford-on-Bagley i stedet.

Kongelige smerter

The Sims 4 Middelalder

(Billedkreditering: EA)

Udfordringen har været værdig indtil videre, selv om jeg stadig stritter ved synet af de hæslige telefoner.

Det er sværere, end jeg troede, det ville være at holde min monark beskæftiget i hendes rolle som kongelig. Det faktum, at hun er nødt til at tage en telefon frem for at udføre selv de mest simple opgaver, gør mig rasende, så hver gang hun gør det, sender jeg hende ud at ride.

Den relativt nye mobiltelefonmekanik gør virkelig ikke noget for at fordybe mig i en middelalderfantasi, men den er også uundgåelig, hvis jeg vil have min husstand til at forblive mæt og funktionel. Det er en skam, at jeg ikke engang kan bruge hestene til at ride til andre kvarterer, selvom jeg stadig får mine figurer til at sidde på dem, før de bruger deres telefoner til at rejse, så jeg i det mindste kan lade som om.

Den pakke, der viser sig at være mest nyttig til at genskabe The Sims Medieval, er Cottage Living-udvidelsen. At se Beatriz og Jerrod passe dyrene, samle æg og malke køerne er min yndlingsbeskæftigelse, mens min kongelige viser sig at være ret ubrugelig i almindelighed.

The Sims 4 Middelalder

(Billedkreditering: EA)

Dronning Willow bruger det meste af sin tid på at læse eller spille skak, og på grund af manglen på naboer, der er villige til at besøge slottet, er hun sjældent i stand til at hjælpe med at løse sine loyale undersåtters problemer. Jeg bygger alligevel et fængsel på mit slot i stedet for en gabestok, hvor jeg låser nogle intetanende gæster inde for natten. Deres forbrydelse? At forsyne sig med den kongelige ost uden tilladelse. Uforskammetheden.

Udfordringen har været værdig indtil videre, selv om jeg stadig stritter ved synet af de hæslige telefoner i mit elskede middelalderslot Wilhelm. Alt i alt kan man roligt sige, at selvom The Sims 4 er kommet langt med sine omfattende nye pakker, er det stadig ikke helt på samme niveau som The Sims Medieval.

Tjek disse spil som The Sims, som du kan prøve, mens vi venter på Life By You.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.